Sport > Košarka

Ovo su NAJNOVI detalji oko produžetka saradnje Željka Obradovića i Partizana! Da li je dogovor PAO?

Saga oko ostanka Željka Obradovića ulazi u poslednju fazu sudeći po izjavama predsednika Košarkaškog kluba Partizan Ostoje Mijailovića

Izvor: K1info/Sportklub.rs

Autor: Đorđe Gvero

01/04/2024 > 15:17

podeli vest:

Ovo su NAJNOVI detalji oko produžetka saradnje Željka Obradovića i Partizana! Da li je dogovor PAO?
Foto: Tanjug/Vladimir Sporcic/bs


Trofejni trener je više puta u poslednjih mesec i po dana pričao na tu temu i nijednog trenutka njegova odlučnost da ostane u klubu nije bila sporna.

Iz Obradovićevih reči moglo se naslutiti da nije zadovoljan inertnošću klupskog rukovodstva jer je u sistemima u kojima je ranije radio velike uspehe ostvarivao „unapred pripremljenim planom“ što u Humskoj baš i nije uspeo da implementira.

Predsednik crno-belih Mijailović i čovek koji je Partizanu doneo titulu prvaka Evrope 1992. su u proteklom periodu nekoliko puta razgovarali i, kako saznajemo, stavovi o tome kako bi klub iz Humske narednih godina trebalo da se razvija im se poklapaju.

Na Obradovićevom stolu je dvogodišnji ugovor, što se poklapa sa istekom drugog Mijailovićevog predsedničkog mandata (reizabran u decembru 2021) u klubu, naravno, uz mogućnost da devetostruki osvajač Evrolige ostane u Humskoj i nakon 2026.

Šezdesetčetvorogodišnjem treneru je, kao i u svakom ozbiljnom poslu, najbitnije da mu klub obezbedi stabilnost u radu i od Mijailovića je, između ostalog, tražio garancije da neće biti trzavica kako bi ekipa imala optimalne uslove za rad.

Obradoviću je uvek bilo bitno da ga klub, ma gde radio, isprati i u njegovim zahtevima po pitanju dugoročnog formiranja tima, a u Partizanu se dešavalo da mu nije ispunjena želja da ostane Matijas Lesor, potom je klub napustio Jam Madar…

Jasno je da trener Partizana i njegov stručni štab i danas imaju viziju kako bi želeli da im ekipa izgleda naredne i narednih sezona, a valja podsetiti da ugovori ističu Alenu Smailagiću, Urošu Trifunoviću, Brunu Kaboklu, Danilu Anđušiću, Pi Džej Doužeru, Džejmsu Naneliju…

Ostavite komentar