Sport > Košarka

Real serijom od 16-0 PRELOMIO meč u TREĆOJ četvrtini! Partizan zabeležio 17. poraz.

Košarkaši Partizana poraženi su od Real Madrida 88:76 u 31. kolu Evrolige

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

21/03/2024 > 20:22

podeli vest:

Real serijom od 16-0 PRELOMIO meč u TREĆOJ četvrtini! Partizan zabeležio 17. poraz.
Foto: K1info/Shutterstock/starsport


Partizan sad ima skor 14-17 i nalazi se na 11. poziciji, ispod crte za plej-in, a Real 25-6 i obezbedio je prvo mesto posle regularnog toka sezone.

Prva četvrtina je bila izuzetno neefikasna i okončana je nerešeno - 13:13.

Tokom druge deonice Partizan je imao plus pet (28:23), ali se na poluvreme otišlo prednošću Reala - 33:31.

Partizan je vodio 54:52 četiri minuta pre kraja treće deonice, ali je usledila serija gostiju 16:0 kojom je i prelomljena utakmica, Real više nije ispuštao dvocifrenu prednost.

Najefikasniji u Partizanu bio je Frenk Kaminski sa 19 poena, Džejms Naneli i Kevin Panter dali su po 16, a Aleksa Avramović 10.

Real je predvodio Mario Hezonja sa 25 poena.

U sledećem kolu, narednog četvrtka, Partizan dočekuje Olimpijakos, dok će Real biti domaćin Crvenoj zvezdi.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Frenk Kaminski ubacuje prvi šut na meču i to jednu daleku trojku, tako da su crno-beli poveli sa 3:0. Kevin Panter pogađa jedan izuzetno težak šut i Partizan odlazi na 5:0. Na drugoj strani Vensan Poarije pogađa dva slobodna bacanja i smanjuje na 5:2. Real Madrid pravi seriju 4-0 i sada vode 6:5. Valter Tavares je ušao i odmah postigao lake poene, time je povećao prednost španskog timana 8:5. Geršon Jabusele pogađa na jednoj strani, ali poenima uzvraćaju Bruno Kaboklo i Aleksa Avramović tako da su crno-beli stigli do izjednačenje, sada je 10:10. Danilo Anđušić je pogodio sva tri slobodna bacanja koja su mu dodeljena, ali je Mario Hezonja pogodio trojku u poslednjoj sekundi tako da je prva četvrtina završila rezultatom 13:13.

 

2. četvrtina:

Kao i u prvoj četvrtini, prve poene postiže Frenk Kaminski i donosi prednost svom timu od 15:13. Partizan preko Nanelija i Kaminskog odlazi na 19:16. Valter Tavares pogađa za 19:18. Partizan je uspeo preko Alekse Avramovića da povede 23:21 i sa tim rezultatom se odlazi na TV tajm-aut. Džejms Naneli pogađa izuzetno bitnu trojku na tri minuta do kraja druge četvrtine, ali Mario Hezonja pogađa svoju novu trojku tako da prednost ostaje samo dva poena, odnosno 28:26. Partizan je poveo tri razlike nakon sjajnih poena Džejmsa Nanelija, ali na drugoj strani Gabrijel Dek to čini na isti način tako da se u poslednji minut ulazi sa 31:31. Prvo poluvreme završava rezultatom 33:31 za Real Madrid.

 

3. četvrtina:

Drugo poluvreme otvara Aleksa Avramović svojom trojkom, međutim istom merom uzvraća Geršon Jabusele. Frenk Kaminski je prevario dva igrača i pogodio novu trojku, Partizan vodi 39:38. Crno-beli na krilima Avramovića i Kaminskog odlaze na 46:43. Geršon Jabusele pogađa trojku i Real ponovo izjednačava rezultat 48:48 i sa tim rezultatom se odlazi na TV tajm-aut. Fakundo Kampaco upisuje svoje prve poene i ponovo donosi promenu rezultata. Mario Hezonja i Fakundo Kampaco svojim trojkama donose prednost Realu 60:54 i klupa Partizana je prinuđena da zatraži tajm-aut. Real završava treću četvrtinu sa 14 poena prednosti, 68:54.

 

4. četvrtina:

Kevin Panter ubacuje svoje poene nakon dugo vremena i malo smanjuje prednost španskog kluba. Mario Hezonja pogađa novu trojku, Real odlazi na +17 i klupa Partizana traži tajm-aut. Vensan Poarije je napravio jedan nesmotren faul koji je okarakterisan kao nesportski, tako da će ekipa Partizana imati priliku da smanji prednost Madriđana. Nakon što su uspeli da priđu na 12 poena zaostatka uz napad, igrači Partizana nisu uspeli da zaustave skok igru Real Madrida i da zaostatak bude ispod dvocifrenog, tako da je Real Madrid preko Gabrijela Deka vrlo brzo odlazi na 79:63. Deluje kao da Madriđani imaju sve u svojim rukama i da je samo pitanje koji će rezultat biti na kraju. Real odnosi pobedu u ovom meču rezultatom 88:76.

Ostavite komentar