Sport > Košarka

Doužer POGODIO flouter ZA VELIKU POBEDU Partizana!

Košarkaši Partizana pobedili su večeras Baskoniju rezultatom 87:83 u utakmici 30. kola Evrolige.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

19/03/2024 > 20:03

podeli vest:

Doužer POGODIO flouter ZA VELIKU POBEDU Partizana!
Foto: K1info/Wikipedia/ABA Liga j.t.d/Dragana Stjepanovic


Partizan sad ima skor 14-16, a Baskonija 16-14. Beogradski klub je bolji u međusobnom skoru ukoliko obe ekipe okončaju sa istim učinkom.

Domaćin je i bez odsutnog Zeka Ledeja bolje otvorio meč, a posle prve deonice vodio je 23:16.

Sredinom druge četvrtine Partizan je prvi put stekao dvocifrenu prednost (38:27), ali je posle serije gostiju 17:6 na poluvremenu bilo samo plus dva za "crno-bele" (44:42).

U 24. minutu Partizan je ponovo imao dvocifrenu prednost (54:44), a u 27. minutu je bilo plus 11 (64:53).

Posle 30 minuta igre bilo je 69:60. Sedam minuta pre kraja Partizan je vodio 78:66, a u poslednja četiri minuta ušlo se sa 80:71.

Trojkom Mateuša Ponjitke Partizan je poveo 83:75 na 2.44 pre kraja.

Šezdeset sekundi pre kraja Baskonija je posle velike greške Kevina Pantera smanjila na 85:81, a posle nove greške igrača Partizana i na 85:83. Poenima Pi Džej Doužera 18 sekundi pre kraja Partizan je poveo 87:83 čime je stavljena tačka na utakmicu.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Frenk Kaminski sa 22 poena, Panter i Bruno Kaboklo su dali po 18, Kod gostiju se istakao Markus Hauard sa 26 poena, Met Kostelo i Čima Moneke su dali po 13, a Vanja Marinković 11.

U narednom kolu, već u četvrtak, Partizan dočekuje Real.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Partizan je mnogo bolje otvorio meč i poveo sa 5-0, međutim Baskonija je nekako uspela da pronađe ritam i postigne svoje prve poene. Kevin Panter vezuje dva jako teška šuta koja pogađa i Partizan vodi 11:7. Nakon televizijskog tajm-auta, Partizan se mnog bolje vratio u meč, napravili su crno-beli seriju dobrih odbrana koje su naplatili poentiranjem u visokom procentu u napadu i sada vode 23:14. Klupa Baskonije je prinuđena da zatraži tajm-aut nakon ove furiozne serije Partizana. Na kraju prve četvrtine je rezultat 23:16.

 

2. četvrtina:

Baskonija je uspela da napravi seriju 4-0 i da priđe na 23:20, međutim crno-beli su na to odgovorili serijom 8-0 i odlaze na 28:20 preko Kevina Pantera i Bruna Kabokla. Alen Smailagić je napravio jedan nesmotren faul nad Čimom Monekeom koji je okarakterisan kao nesportski faul i Baskonija ima priliku da smanji rezultat. Nakon tog nesportskog faula, Partizan je zaigrao mnogo agresivnije i čvršće u odbrani pre svega, u napadu su pogodili gotovo sve i crno-beli odlaze prvi put na dvocifrenu prednost, sada je 38:27. Uspevaju crno-beli da održe solidnu prednost preko Alekse Avramovića, tako da se u poslednji minut ušlo rezultatom 44:38. Markus Hauard je uspeo da pogodi neke neverovatne šuteve i na poluvreme se odlazi sa 44:42 za Partizan.

 

3. četvrtina:

Frenk Kaminski otvara drugo poluvreme svojim poenima iz reketa nakon sjajne asistencije Pi Džej Doužera. Kevin Panter pogađa svoju prvu trojku, Partizan odlazi na sedam poena prednosti. Mateuš Ponitka je napravio sjajnu fintu telom u kontri, izbacio je svog čuvara i pogodio jako važnu trojku za dvocifrenu prednost Partizana, sada je 54:44. Ponovo je Frenk Kaminski svojim koševima izašao u prvi plan u ekipi Partizana, tako da crno-beli uspevaju da održe dvocifrenu prednost, tako da je sada 66:55. Treća četvrtina završava rezultatom 69:60.

 

4. četvrtina:

Ognjen Jaramaz se upisuje u listu strelaca na startu poslednje četvrtine, a sjajno ga prati Frenk Kaminski koji se izuzetno dobro snašao u reketu i poentirao. Čima Moneke je napravio nesportski faul nad Kevinom Panterom, koji je pogodio prvo dva slobodna bacanja koja su sudije dodelile, a zatim je pogodio i trojku i Partizan povećava svoju prednost. Nakon serije od 5-0 ekipe Baskonije, delovalo je da će ekipa iz Vitorije uhvatiti rezultatski priključak jer je Partizan u napadačkoj krizi, međutim, Mateuš Ponitka je pogodio izuzetno važnu trojku i vratio prednost Partizana na 83:74. Partizan nikako ne uspeva da pronađe rešenje za Markusa Hauarda, koji drži ekipu Baskonije u igri i smanjuje prednost Partizana na 85:81. Markus Hauard je pogodio za dva poena i smanjio prednost Partizana na 85:83. Pi Džej Doužer pogađa dvojku na 18 sekundi pre kraja! Partizan odnosi pobedu 87:83.

Ostavite komentar