Sport > Košarka

NEĆEMO ODUSTATI! Sferopulos pozvao NAVIJAČE da PODRŽE košarkaše

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće sutra u "Štark areni" od 19 sati ekipu Makabija u 29. kolu Evrolige.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

13/03/2024 > 16:50

podeli vest:

NEĆEMO ODUSTATI! Sferopulos pozvao NAVIJAČE da PODRŽE košarkaše
Foto: ATA Images


- Znamo da nismo u dobroj poziciji na tabeli, ali svaka utakmica u Evroligi je važna. Želimo da nas navijači podrže za sledeći meč -  izjavio je danas trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos. 

- Igramo protiv snažnog tima, koji može da igra u sjajnom ofanzivnom ritmu. Znamo da moramo da budemo dobri u defanzivi. Imaju dosta igrača koji mogu da nam naprave problem i zato moramo da budemo generalno dobri na svakoj poziciji, individualno i kao tim, da zaustavimo njihovu napadačku igru. Moramo da budemo pametni u napadu, da budemo spremni da uradimo šta treba u odbrani - rekao je Sferopulos na konferenciji za medije u Beogradu.

Košarkaši Crvene zvezde Trej Tompkins, Miloš Teodosić i Nikola Topić zbog povreda neće biti u timu za meč sa Makabijem.

- Još treniraju, neće igrati sutra. Ništa se nije promenilo od poslednje utakmice - naveo je Sferopulos.

On je pozvao navijače da podrže košarkaše Crvene zvezde.

- Moramo sve vreme da budemo koncentrisani, da čitamo njihovu igru i igramo na pravi način. Očekujem pomoć navijača. Znamo da nismo u dobroj poziciji na tabeli, ali svaka utakmica u Evroligi je važna. Želimo da nas navijači podrže za sledeći meč - istakao je trener Crvene zvezde.

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izjavio je da "crveno-beli" žele da se vrate na pobednički kolosek.

- Igramo protiv Makabija, tima koji smo pobedili u prvoj rundi. Znamo u kojoj smo situaciji. Imamo četiri poraza zaredom, želimo da se vratimo na pobednički kolosek. Naš fokus je na tome da se upoznajemo malo bolje, da unapredimo svoju igru u napadu. Kao što sam rekao, od samog početka sezone, utakmice su nam bitne, nevažno za to da li nam menja sezonu ili ne. Igraćemo pred našim navijačima i želimo ovu pobedu i da nastavimo da napredujemo - naveo je Hanga.

Foto: Starsport

 

On je dodao da očekuje veliku podršku navijača na meču sa Makabijem.

- Energija, uvek nam je potrebna. Cele sezone su nas podržali i nadamo se da će nas sutra podržati. I kao što sam rekao, nećemo odustati. Nemamo mnogo šansi u Evroligi, ostalo nam je još šest utakmica. I od svih tih šest utakmica, koje su nam ostale, četiri su kod kuće. I ne želimo da odustanemo. Ne zaslužujemo to, navijači ne zaslužuju to. Želimo da se borimo do kraja bez obzira da li postoje opcije ili ne da odemo u plej-of - zaključio je Hanga.

Makabi je na devetom mestu na tabeli Evrolige sa 15 pobeda i 13 poraza, dok je Crvena zvezda na 16. poziciji sa skorom 10/18.

Ostavite komentar