Sport > Košarka

Zvezda se držala do POSLEDNJE četvrtine, pa izgubila VELIKOM razlikom na kraju!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od ekipe Monaka rezultatom 98:80 u 28. kolu Evrolige.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

07/03/2024 > 18:26

podeli vest:

Zvezda se držala do POSLEDNJE četvrtine, pa izgubila VELIKOM razlikom na kraju!
Foto: Starsport


Monako je posle ove pobede zauzeo četvrto mesto na tabeli sa skorom 18/10, dok je Crvena zvezda ostala na 16. mestu sa skorom 10/18.

"Crveno-beli" su bolje otvorili utakmicu i kroz tranziciju došli do prednosti od četiri poena. Vrlo brzu su do preokreta došli domaći košarkaši koji su se oslonili na šut sa distance i tako uspeli da dođu do prednosti od osam poena.

U drugoj deonici prednost Monaka je porasla na 11 poena ali se Crvena zvezda konsolidovala u odbrani i uspela da makar malo smanji razliku, najviše zahvaljujući indivudualnom kvalitetu Mitrovića i Dos Santosa.

Na početku treće deonice košarkaši beogradskog kluba su napravili seriju lakih poena i tako smanjili zaostatak na samo jedna poen. Košarkaši Monaka su ipak odbili nalet gostiju i tako do kraja četvrtine uspeli da vrate plus devet na semaforu.

U poslednoj četvrtini Crvena zvezda nije imala snage za preokret, pa je prednost domaćina samo rasla i najviše iznosila 22 poena.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Majk Džejms sa 18 poena i tri asistencije, dok je Ilja Okobo dodao 14 poena, četiri skoka i sedam asistencija.

Beogradski klub je predvodio Luka Mitrović sa 18 poena, 10 skokova i dve asistencije.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Majk Džejms je napravio sjajan prodor u reket i dodao pas za Moteijunasa koji lako pogađa za prve koševe na utakmici i Monako vodi 2:0. Zvezda preko Gedraitisa i Mitrovića pravi mini seriju 5-0 i sada Zvezda vodi 7:4. Majk Džejms pogađa uz dodatno slobodno bacanje za izjednačenje 7:7. Na drugoj strani Luka Mitrović sjajno pogađa za 9:7. Ponovo pogađa Luka Mitrović, sada već ima osam poena u prvoj četvrtini i Zvezda vodi 11:7. Monako je uspeo brzo da izjednači iz dve kontre preko Blosomgejma i Brauna, tako da je rezultat 11:11. Zvezda je ušla u seriju pogodaka, ali je dekoncentrisanost u odbrani dovela do toga da Monako povede 20:17, nakon što je Zvezda vodila 17:13 na minut do kraja prve četvrtine. Na kraju prva četvrtina završava rezultatom 25:17.

 

2. četvrtina:

Adam Hanga otvara drugu četvrtinu svojom trojkom i Zvezda prilazi na 25:20. Jago Dos Santos pogađa trojku, Zvezda pravi brzu seriju 6-0 tako da je Saša Obradović prinuđen da zatraži tajm-aut. Nakon tajm-auta oba tima su zaigrala agresivnije, međutim Zvezda je promašila nekoliko napada koje su igrači Monaka u kontri pretvorili u poene, odlaze na dvocifrenu prednost 36:25 i Janis Sferopulos mora da zatraži tajm-aut. Zvezda je zaigrala bolje, smanjuje na 36:31 preko Lazarevića i Dos Santosa. Majk Džejms je postigao nove poene kojima je oborio rekord Evrolige po postignutim poenima i utakmica će biti prekinuta na par minuta. Utakmica se nastavila, oba tima su nastavila u visokom ritmu, međutim Monako se bolje snalazi na oba kraja terena, odlaze na 46:38 i to je kraj prvog poluvremena.

 

3. četvrtina:

Zvezda otvara drugo poluvreme brzom serijom 5-0 i prilazi na 46:43. Zaista odlična igra Zvezde u uvodna tri minuta treće četvrtine, približavaju se na 48:47. Džoel Bolomboj je pogodio uz faul i imaće priliku da izjednači sa linije slobodnih bacanja. Bolomboj je promašio dodatno slobodno bacanje, to su iskoristili igrači Monaka, tako da je Moteijunas pokupio promašaj i bacio pas preko celog terena za Eli Okoba koji je uspeo da iznudi nesportski faul Jaga Dos Santosa. Crvena zvezda je uspela da se odbrani i stigne do izjednačenja preko Nemanje Nedovića i Fredi Gilespija, sada je 57:57. Monako je uspeo da zadrži nalet Zvezde, da odigra skoncentrisano u odbrani i odlaze na 63:58. Treća četvrtina završava rezultatom 69:60.

 

4. četvrtina:

Monako je furiozno otvorio poslednju četvrtinu, napravili su nekoliko mini serija i došli na +15 odnosno 75:60. Deluje kao da je Monako uspeo da prelomi meč u prva tri minuta poslednje četvrtine, održavaju visoku prednost koju su stekli bez većih problema, svi igrači su razigrani i pogađaju sa svih pozicija. Trenutno je 91:75 za Monako na tri minuta do kraja meča. Majk Džejms pogađa za 98:76 i izlazi iz igre uz ovacije cele hale, meč završava rezultatom 98:80 za Monako.

Ostavite komentar