Sport > Košarka

Partizan novom STOTKOM savladao Cedevita Olimpiju u derbiju kola ABA lige!

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Cedevita Olimpije 110:102 u derbiju kola ABA lige u beogradskoj "Štark areni"

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

03/03/2024 > 18:40

podeli vest:

Partizan novom STOTKOM savladao Cedevita Olimpiju u derbiju kola ABA lige!
Foto: Starsport


Crno-beli su sada na učinku 15-6, dok tim iz Ljubljane ima skor 14-7.

Srpski tim sjajno je otvorio meč i dobio prvu četvrtinu 42:24, ipak, u nastavku su pomalo "popuštali" i do važnih bodova došli u neizvesnoj završnici.

Danilo Anđušić bio je najefikasniji sa 23 poena, Aleksa Avramović postigao je 17, Bruno Kaboklo 15, a Kevin Panter 13.

Kod Cedevite Zoran Dragić ubacio je 22, a Dvejn Stjuart 18 poena.

Partizanu sada sledi gostovanje Olimpiji iz Milana u Evroligi, a narednog ponedeljka Borcu iz Čačka u ABA ligi.

U drugom današnjem meču Mega je savladala Krku u Novom Mestu 106:91.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:
 

1. četvrtina:

Prve koševe za Partizan postiže Frenk Kaminski, međutim na drugoj strani Jaka Blazič donosi vođstvo Cedevita Olimpiji dalekom trojkom. Igra se već nekoliko minuta visokim intenzitetom gde su i jedni i drugi pogađali gotovo sve, ali Partizan je uspeo da pronađe rešenje za napadače Cedevita Olimpije, odbranili su se u nekoliko napada, na drugoj strani poenitrali i sada vode 16:9. Posle ove serije Partizana klupa Cedevita Olimpije je bila prinuđena da zatraži tajm-aut. Nakon tajm-auta gosti su zaigrali nešto bolje, ali Partizan konstantno pogađa u napadu i još uvek čuva prednost od sedam poena, 24:17. Partizan je napravio furioznu seriju od 10-2, odlaze na 34:19 i sada je to već ogromna prednost za crno-bele na minut do kraja. Partizan dobija prvu četvrtinu 42:24.

 

2. četvrtina:

Cedevita Olimpija je malo bolje otvorila drugu četvrtinu, međutim Partizan i dalje pogađa u visokim procentima, tako da je rezultat i dalje +18 odnosno 48:30. Cedevita Olimpija je uspela da zaustavi nalet Partizana u napadu, a da ostanu efikasni u svojim napadima, tako da su uspeli da smanje zaostatak sa 18 poena na 13 poena, odnosno 55:42, tako da je klupa Partizana zatražila tajm-aut. Oba tima su nastavila da igraju na izuzetno visokom nivou tako da se na poluvreme odlazi rezultatom 70:57.

 

3. četvrtina:

Zek Ledej otvara drugo poluvreme svojim poenima, međutim na drugoj strani odmah odgovara Zoran Dragić novom trojkom. Zek Ledej je sjajno istrčao kontru i iznudio faul za dva slobodna bacanja za Partizan. Nakon uvodnih par minuta gde su timovi pogađali na obe strane, Cedevita Olimpija je prišla na samo šest poena, sada je 81:75. Uspeli su igrači Partizana da zaustave nalet gostiju i u poslednju četvrtinu se ulazi sa 87:77 za beogradski tim.

 

4. četvrtina:

Gosti iz Ljubljane su bolje otvorili poslednju četvrtinu, sveli su Partizan na samo tri ubačena poena za isto toliko minuta, dok je Cedevita Olimpija ubacila osam poena i prišla na 90:85. Partizan uspeva da dođe do novih poena preko kapitena Kevina Pantera, međutim na drugoj strani novu trojku pogađa Zoran Dragić. Nekako Partizan uspeva da se zadrži na dva poseda prednosti, iako je Cedevita Olimpija konstantno u prilici da smanji razliku na jedan posed ili eventualno izjednači, Partizan pronalazi način da se zadrži u prednosti u odnosu na rivala. Na minut do kraja Cedevita Olimpija je došla na 102:99, međutim posle sjajne akcije iz alej upa poentira Bruno Kaboklo i Partizan odlazi na 104:99. Kraj meča! Pobeda Partizana rezultatom 110:102.

Ostavite komentar