Sport > Košarka

VICEŠAMPIONI SVETA STIGLI U PRESTONICU GRUZIJE! Srpski trener poslednja prepreka u prvom krugu

Košarkaši Srbije protiv Gruzije od 18 časova

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

26/02/2024 > 10:47

podeli vest:

VICEŠAMPIONI SVETA STIGLI U PRESTONICU GRUZIJE! Srpski trener poslednja prepreka u prvom krugu
Foto: Starsport


Košarkaši Srbije stigli su u Tbilisi, grad koji se nalazi u srednjem Zakavkazju, u dolini reke Kure. Tbilisi je industrijsko, prometno i kulturno središte Gruzije. 

Tbilisi je inače 458. godine osnovao Vahtang I Gorgasali, kralj Kavkaske Iberije, države prethodnice današnje Gruzije. Sagradio ga je na mestu gde je tokom lova pronašao izvor termalne vode. Zbog toga, ime grada u prevodu znači Vruće mesto. Ovaj grad ima 1.480.000 stanovnika. 

Ono što je poslednjih godina svakako popularno u ovoj državi jeste košarka! Predvođeni sjajnim Tornike Šengelijom, Gogom Bitadzeom, Georgijem Šermadinijem, gruzijci su napravili nekoliko sjajnih rezultata poslednjih godina, i više ih niko ne smatra autsajderima. Veliko pojačanje dobili su i na selektorskoj klupi, pošto je novi trener naš Aleksandar Džikić!

Međutim veliko iznenađenje doživeli su u prvom meču ovih kvalifikacija! Danska je posle preokreta bila bolja rezultatom 75:69, i sada je veliki pritisak na Gruziju koja će morati da ide na pobedu protiv naše reprezentacije! Sa druge strane, izabranici Svetislava Pešića u ovaj meč ulaze praktično rasterećeni, sa velikom šansom, ukoliko dobiju ovaj meč, da su već jednom nogom na Evropskom prvenstvu. 

Srbija je u dvorani "Aleksandar Nikolić" pred oko 7.000 gledalaca, savladala jednog od domaćiina Eura, reprezentaciju Finske sa 77:61. Treba napomenuti upravo ključnu stvar, a to je da iz grupe tri reprezentacije idu dalje, ali ne računajuči Finsku koja je domaćin turnira i već je prošla. Samim tim, dakle, dve reprezentacije iz ove grupe idu u glavnu fazu takmičenja!

Do sada su se ove dve reprezentacije sastajale dva puta u kvalifikacijama, jednom za svetsko prvenstvo i jednom za evropsko. Skor je 3:1 za naš tim!

Meč između Srbije i Gruzije igra su u Tbilisi areni koja ima kapacitet od 9.700 mesta, a sve karte za ovaj meč su rasprodate tako da nas očekuje pravi spektakl! Meč počinje u 18 časova, a DIREKTAN TEKSTUALNI PRENOS MOĆI ĆETE DA PRATITI NA NAŠEM PORTALU.

Ostavite komentar