Sport > Košarka

Partizan "dodao gas" u drugom poluvremenu, pobedio Hercegovac i ZAKAZAO polufinale sa Vojvodinom!

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Hercegovca iz Gajdobre rezultatom 92:67 i plasirao se u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

15/02/2024 > 19:26

podeli vest:

Partizan "dodao gas" u drugom poluvremenu, pobedio Hercegovac i ZAKAZAO polufinale sa Vojvodinom!
Foto: ABA Liga j.t.d/Dragana Stjepanovic


Košarkaši Partizana savladali su ekipu Hercegovca u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 92:67 i tako se plasirali u polufinale gde će im protivnik biti ekipa Vojvodine.

Meč nije počeo sjajno za beogradski tim. Prva četvrtina je bila izuzetno čvrsta i igralo se na mali broj poena, tek je u drugoj četvrtini Partizan nekako došao do svoje igre i počeo da lomi otpor žilave ekipe Hercegovca.

Nakon poluvremena, ekipa Željka Obradoviča je žargosnki rečeno "dodala gas" i videla se razlika u iskustvu i kvaliteti pojedinaca koju crno-beli poseduju, tako da su u poslednjoj četvrtini zaigrali još agresivnije i počeli da pogađaju gotovo sve.

Na kraju je rezultat bio 92:67, ali zaista treba istaći da je ekipa Hercegovca odigrala izuzetno kvalitetan i hrabar meč, te pružila odličan otpor favorizovanom protivniku.

Najefikasniji kod Partizana bio je Tristan Vukčević sa 15 poena, dok ga je najbolje pratio Balša Koprivica sa 13 poena i čak 14 skokova.

U ekipi Hercegovca najefikasniji su bili Miloš Dimić i Dragan Marić koji su ubacili po 14 poena.

Cup tree provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Hercegovac je bolje otvorio meč, posle četiri minuta igre vode sa 5:4. Partizan uspeva da dođe do svoje igre, pravi seriju 5-0 i sada crno-beli vode rezultatom 9:5. Obe ekipe su sada ušle u dobar ritam, pogađaju u serijama i Partizan posle trojke Uroša Trifunovića vodi 12:10. Prva četvrtina završava rezultatom 14:13 za Partizan.

2. četvrtina:

Mladen Grušanović otvara drugu četvrtinu svojim poenima, zatim Gaćeša postiže trojku i Hercegovac vodi 18:14! Klupa Partizana je zatražila tajm-aut. Nakon tajm-auta Zek Ledej pogađa trojku iz desnog ćoška i Partizan smanjuje na 18:17. Dragan Gaćeša se sjajno snalazi u reketu i polaže loptu pored Balše Koprivice za vođstvo 20:17. Pi Džej Doužer i Balša Koprivica kombinuju iz pik en rola i Partizan dolazi na 20:20. Partizan je uspeo da pronađe svoju igru i da zaigra nešto čvršće u odbrani, prave seriju 11-3 i sada vode 31:23 na dva i po minuta do kraja druge četvrtine. Hercegovac pravi mini seriju i prilazi na 34:29 na devet sekundi pre kraja druge četvrtine, tako da će Partizan imati poslednji napad u prvom poluvremenu. Doužer pogađa trojku i na poluvreme se odlazi rezultatom 37:29.

 

3. četvrtina:

I Partizan i Hercegovac su postigli samo po četiri, odnosno pet poena na obe strane za uvodna tri minuta, trenutni rezultat je 41:34 za Partizan. Frenk Kaminski upisuje prve poene iz igre, pogađa u dva napada, povećava prednost na 45:34. Kaminski je upisao čak devet poena, povećava prednost na 51:41. Partizan preko Tristana Vukčevića i Alekse Avramovića odlazi na velikih + 18. Treći kvartal završava rezultatom 64:48.

4. četvrtina:

Partizan se raspucao u poslednjoj četvrtini, Tristan Vukčević je imao atraktivna zakucavanja i pogađa trojke, Partizan odlazi na 72:56. Aleksa Avramović je napravio sjajan prodor po čeonoj liniji, Balša Koprivica mu je dodao povratni pas i u poslednjoj sekundi iz desnog ćoška pogađa trojku u poslednjoj sekundi, sada je 75:56. Kevin Panter dodaje odličan pas kroz reket za Tristana Vukčevića koji pogađa novu trojku i beogradski tim vodi 78:61. Aleksa Avramović ostaje sam na vrhu reketa, izvlači se van linije za tri poena i pogađa novu trojku za crno-bele. Kraj meča! Rezultat na kraju je 92:67.

Ostavite komentar