Sport > Košarka

Zvezda savladala FMP posle VELIKE BORBE! Pobedom započeli odbranu "Žućkove levice"

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu FMP-a rezultatom 80:75 u prvoj utakmici Kupa Radivoja Koraća.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

14/02/2024 > 19:46

podeli vest:

Zvezda savladala FMP posle VELIKE BORBE! Pobedom započeli odbranu "Žućkove levice"
Foto: wikipedia.org


Košarkaši Crvene zvezde ušlu su u ovaj meč kao veliki favoriti i na neki način očekivala se lakša pobeda nad FMP-om.

Međutim, ekipa FMP-a je ušla izuzetno dobro u ovaj meč, silno motivisani protiv evroligaša i čini se nimalo uplašeni činjenicom ko je sa druge strane.

Crvena zvezda je vodila u svakoj četvrtini, ali je FMP konstantno bio tu, na posed ili dva. U trećoj četvrtini su čak tri puta vodili, ali na kraju je Zvezda individualnim iskustvom i kvalitetom uspela da prelomi meč u svoju korist nekoliko minuta pre kraja meča, a definitivnu tačku na meč stavio je Dejan Davidovac trojkom 18 sekundi pre kraja meča.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Nemanja Nedović sa ubačenih 20 poena, a najbolje ga je pratio Dejan Davidovac sa 15 poena. 

U ekipi FMP-a najefikasniji je bio Ognjen Kuzmić sa 18 poena i čak 15 skokova! Uz njega, najviše se istakao Nikola Šaranović sa 17 poena.

 

Cup tree provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Nakon uvodnih 5:1 za FMP, Janis Sferopulos bio je prinuđen da zatraži tajm-aut kako bi konsolidovao ekipu. Posle tajm-auta, Zvezda je zaigrala koncentrisanije i bolje, preko Jaga Dos Santosa i Džoela Bolomboja dolazi do 6:5, tako da je trener FMP-a morao odmah da zatraži tajm-aut za svoju ekipu. Nikola Šaranović je postigao brza četiri poena, tako da FMP ponovo vodi sa 9:8. Prva četvrtina završava rezultatom 17:16 za Crvenu zvezdu.

 

2. četvrtina:

Matic Rebec je otvorio drugu četvrtinu svojom trojkom, ali je trojkom odmah na drugoj strani odgovorio Nemanja Nedović. Jago Dos Santos pogađa trojku i Zvezda odlazi na 23:19. FMP uspeva da se približi na 23:22, ali Luka Mitrović je sa linije penala povećao prednost Zvezde na 25:23. Nikola Šaranović pogađa jedan težak šut uz faul i imaće priliku da smanji prednost Zvezde. Šaranović je promašio dodatno bacanje, na drugoj strani Dejan Davidovac pogađa trojku i Zvezda odlazi na 36:30. Prvo poluvreme završava rezultatom 40:36 za Crvenu zvezdu.

 

3. četvrtina:

Nemanja Nedović postiže prve poene u nastavku meča, Zvezda vodi 42:36. Vojislav Stojanović pogađa trojku i FMP smanjuje prednost Zvezde. Stojanović pogađa još jednu trojku, sa korakom unazad preko Džoela Bolomboja i FMP dolazi do izjednačenja! 46:46 je rezultat. Nakon što se igralo koš za koš, FMP pravi seriju 6-0 i vodi 55:52! Rokas Gedraitis pogađa za tri poena, a zatim i Adam Hanga za dva poena tako da Zvezda odlazi na 57:55. Bolomboj pogađa jedno slobodno bacanje i treća četvrtina završava rezultatom 58:55.

 

4. četvrtina:

Nemanja Nedović igra odlično drugo poluvreme, Zvezda njegovim poenima odlazi na veću prednost posle nekog vremena, rezultat je 63:57. Dalibor Ilić postiže svoj osmi poen u četvrtoj četvrtini, nakon toka i Nedović pogađa trojku, Zvezda odlazi na dvocifrenu prednost. Nikola Šaranović vezuje četiri brza poena i FMP prilazi na 71:64. U poslednji minut se ulazi rezultatom 75:71 za Crvenu zvezdu. Adam Hanga promašuje jedan šut, na drugoj strani Stojanović pogađa polaganje za 75:73 i sada Zvezda ima samo jedan posed prednosti. Crveno-beli su dobro izgradili napad, Davidovac je ostao sam van linije za tri poena, pogađa i odlaze na velikih 78:73 na 18 sekundi pre kraja. Zvezda odnosi pobedu rezultatom 80:75.

Ostavite komentar