Sport > Košarka

Poznato stanje ŽARKA PASPALJA posle OPERACIJE: LEKARI upozorili proslavljenog KOŠARKAŠA

Urađena mu je ablacija srca

Izvor: K1info/informer.rs

13/02/2024 > 10:23

podeli vest:

Poznato stanje ŽARKA PASPALJA posle OPERACIJE: LEKARI upozorili proslavljenog  KOŠARKAŠA
Foto: Starsport


Proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj, koji je juče operisan dobro se oseća i u stabilnom je stanju.

Informer piše da zahvat koji je rađen u bolnici ne spada u preterano teške i on je sve vreme bio svestan.

Podsetimo, legenradni košarkaš primljen je u subotu u bolnicu, jer mu je pozlilo i ispostavilo se da ima srčanu aritmiju. Zbog zdravstvenih problema odložio je put u Atinu, gde je trebalo da mu bude uručena prestižne "Gazete" za životno delo. Međutim, zadržan je u bolnici, a juče je operisan.

Prema saznanjima Informera, operacija je protekla dobro i on je sve vreme bio svestan.

- Ispostavilo se da ima aritmiju i to može da bude opasno ako se ne reši, ali operacija sama po sebi nije mnogo komplikovana. On je sve vreme bio svestan. Zahvatn je bezbolan. Kroz ruku se ka srcu uvuče sonda i tako se radi. Paspalj je naravno zadržan u bolnici, da se isprati kako teče oporavak - objašnjava izvor ovog portala. 

Aritmija se češće javlja kod ljudi koji u većoj meri konzumiraju cigarete, ali može da se javi i kod onih koji žive potpuno ispravnim životom. U izjavi za Informer poznati kardiohirurg Miljko Ristić objasnio je šta su dalji koraci.

- Koliko sam upućen, gospodinu Paspalju ovo nije prvi put da ima problem sa srcem, pa bi trebalo da povede računa. Aritmija nije opasna, ali takođe trebati u vidu da se ponavlja. Dakle, jednom kad se reši, ne znači da je zauvek rešena. Ne bih voleo da ovo bude ogovaranje, ali Paspalj voli cigarete, a to samo pogoršava stvari. Mlad je, trebalo bi da povede računa - objasnio je Ristić. 

Ostavite komentar