Sport > Košarka

Šuterska RAPSODIJA Kevina Pantera NEDOVOLJNA za pobedu! Majk Džejms ZATRPAO koš Partizana i doneo POBEDU Monaku!

Košarkaši Partizana izgubili su od ekipe Monaka rezultatom 85:70 u 24. kolu Evrolige.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

31/01/2024 > 18:43

podeli vest:

Šuterska RAPSODIJA Kevina Pantera NEDOVOLJNA za pobedu! Majk Džejms ZATRPAO koš Partizana i doneo POBEDU Monaku!
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana poraženi su od ekipe Monaka u Kneževini rezultatom 85:70 i tako zabeležili 12. poraz ove sezone.

Nakon čvrste prve četvrtine za oba tima, u drugoj četvrtini prva zvezda Monaka, Majk Džejms, počeo je da pogađa i razigrava svoje saigrače, te se videlo da će Partizan morati da odigra gotovo perfektan meč ne bi li došli do pobede. Na poluvreme se otišlo rezultatom 44:38 i dalo je nagoveštaj velike borbe u nastavku.

Treća četvrtina je donela veliku borbu, a igrači Partizana su imali priliku da uđu u poslednju deonicu sa dva poena zaostatka, ali je sjajni Majk Džejms uspeo da iznudi dva slobodna bacanja u poslednjim sekundama treće deonice i odvede svoj tim na četiri poena prednosti.

Poslednja četvrtina donela je potpuni raspad igre ekipe Partizana. Ne samo što crno-beli nisu postigli poen punih pet minuta, već su pravili loše faulove i igrači Monaka su konstantno bili u prilici da poentiraju. Na kraju je ekipa iz Kneževine otišla na dvocifrenu prednost koju su održavali i bez većih problema priveli meč kraju.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je kapiten Kevin Panter koji je imao sjajno šutersko veče i meč završio sa 28 poena, a najbolje ga je pratio Frenk Kaminski sa 17 poena. 

U ekipi Monaka najbolji je bio Majk Džejms sa 19 poena uz podeljenih sedam asistencija, a najbolju podršku pružio mu je Mem Žaite sa 14 poena.

Partizan u sledećem kolu gostuje Virtusu u Bolonji, dok Monako dočekuje ekipu Fenerbahčea.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Žaite postiže prve poene na meču i ekipa Monaka vodi 2:0. Uatara postiže nove poene preko Bruna Kabokla i sada je 4:0 za domaći tim. Žaite postiže nove poene preko Bruna Kabokla i sada je već 6:0 za Monako. Kevin Panter pogađa sa poludistace i Partizan se posle tri minuta upisuje na semafor. Žaite postiže nove poene iz kontre, ali Naneli na drugoj strani pogađa za dva poena i sada je 10:6. Frenk Kaminski se odlično snalazi u reketu, izbacuje svog čuvara i lako polaže za 10:8. Eli Okobo i Lojd postižu poene za vođstvo od 14:9, ali Naneli i Panter na drugoj strani pogađaju za 14:13. Kevin Panter pogađa trojku za 16:14 i prvo vođstvo Partizana na ovoj utakmici i Monako je prinuđen da ode na tajm-aut! Prva četvrtina završava rezultatom 16:14 za Partizan!

 

2. četvrtina:

Frenk Kaminski otvara drugu četvrtinu svojom trojkom i crno-beli vode 19:14. Džonatan Lojd je pogodio neverovatnu trojku sa deset metara u poslednjoj sekundi i smanjuje na 19:17. Aleksa Avramović pogađa važnu trojku iz ćoška i vodi Partizan 26:22. Donte Hol je bio fauliran na šutu, ali je bio samo polovičan sa linije penala, tako da su crno-beli zadržali minimalnu prednost, 26:25. Džeron Blosomgejm vezuje pet poena, Monako vodi 30:26 i Željko Obradović je prinuđen da zove tajm-aut. Kevin Panter i Bruno Kaboklo pogađaju trojke, ali na drugoj strani prednost Monaka održava Majk Džejms novim košem sa poludistance, sada je 34:32. Majk Džejms vezuje dva napada u kojima pogađa, Monako odlazi na +7. Kevin Panter pogađa trojku u poslednjoj sekundi za 44:38!

 

3. četvrtina:

Frenk Kaminski pogađa trojku, ali na drugoj strani Majk Džejms pogađa još jedan šut i Monako vodi 48:43. Mem Žaite se odlično snalazi u reketu i polaže na drugi obruč, ali u sledećem napadu Aleksa Avramović pogađa važnu trojku i spušta prednost Monaka na +4. Eli Okobo ulazi u mini seriju, Monako povećava prednost na 56:48 i Željko Obradović traži tajm-aut. Frenk Kaminski pogađa još jednu trojku, zatim to isto čini i Kevin Panter, ali loši faulovi Partozanovih igrača šalju Monako na liniju penala, tako da domaći tim još uvek ima prednost 61:57. Kevin Panter je bio fauliran pri šutu i Partizan smanjuje na 63:61. Majk Džejms je na drugoj strani fauliran u poslednjoj sekundi, pogađa oba slobodna bacanja i četvrtina završava rezultatom 65:61.

 

4. četvrtina:

Monako pravi brzu seriju od 4-0, odlaze na 69:61 i deluje da su crno-beli u problemu na startu poslednje deonice. Majk Džejms pogađa neverovatnu trojku uz faul sa devet metara, Partizan preko tri minuta nije uspeo da postigne poene, a Monako već odlazi na 72:61. Partizan preko Frenka Kaminskog postiže prve poene u poslednjoj četvrtini nakon skoro pet minuta! Uatara pogađa trojku, a zatim Doužer gubi loptu, koju igrači Monaka pretvaraju u poene i sada je velikih +13 za ekipu Monaka. Igra Partizana se potpuno raspala u ovim momentima i to je kapitalizovala ekipa Monaka. Meč završava rezultatom 85:70.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar