Sport > Košarka

Zvezda posle ŽESTOKE BORBE i DRAME pobedila Partizan u "Večitom" derbiju ABA lige!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Partizana rezultatom 88:86 u 18. kolu ABA lige

Izvor: K1info

28/01/2024 > 18:36

podeli vest:

Zvezda posle ŽESTOKE BORBE i DRAME pobedila Partizan u "Večitom" derbiju ABA lige!
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana rezultatom 88:86 u "Večitom derbiju" 18. kola ABA lige.

Videli smo dva potpuno različita poluvremena na obe strane. Prvo poluvreme je Zvezda dominantno rešila u svoju korist 55:38 i činilo se kao da Partizan nema šta da traži u ovom duelu i da je posle 20 minuta igre sve gotovo.

Drugo poluvreme je Partizan otvorio bolje, uspeo u trećoj četvrtini Zvezdu da svede na manje od 20 poena, ali je Zvezda i treću četvrtinu privela kraju sa velikom prednošću (72:56)

U poslednoj četvrtini viđena je prava drama, Partizan je sveo Zvezdu na svega 16 poena dok su oni ubacili 30 poena i ušlo se u penal završnicu. Aleksa Avramović je dao samo jedno slobodno bacanje i prišao na dva poena razlike i činilo se da će Zvezda ukoliko bude pogodila svoja dva slobodna bacanja otići na nedostižnih +4. Međutim, Nemanja Nedović promašuje takođe jedno slobodno bacanje na drugoj strani i Partizan je imao šansu da trojkom poravnaju rezultat.

Džejms Naneli je primio loptu, krenuo u kontru i zaustavio se na šutu za tri, biva fauliran i imao je tri slobodna bacanja da izravna rezultat na 86:86. Nakon pogođena sva tri penala, lopta je bila za Crvenu zvezdu na 11 sekundi do kraja. Jago Dos Santos je preuzeo odgovornost, uzeo loptu i položio u reketu pored Jaramaza i Smailagića za konačnih 88:86.

U ekipi Partizana najefikasniji je bio Džejms Naneli sa 19 poena, dok se u Zvezdi najviše istakao Adam Hanga sa 15 postignutih poena.

U sledećem kolu Crvena zvezda će gostovati ekipi Budućnosti u Podgorici, dok će Partizan dočekati ekipu Splita.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Partizan je odigrao odličnu odbranu u uvodnom napadu, ali je u poslednjoj sekundi Rokas Gedraitis pogodio trojku i Zvezda vodi 3:0. Bronko Lazić pogađa novu trojku, zatim isto čini Jago Dos Santos i Zvezda vodi 9:0. Brzo odgovara Pi Džej Doužer sa poludistance i Partizan se upisuje na semafor posle tri minuta igre 9:2 je za Zvezdu. Zek Ledej pogađa dva slobodna bacanja, ali na drugoj strani Jago Dos Santos kreira brz napad za Bolomboja u reketu i sada je već osetnih 15:4 za Crvenu zvezdu. Frenk Kaminski brzo postiže četiri poena u reketu tako da je sada rezultat 20:11 za Zvezdu. Miloš Teodosić je ušao u igru i odmah pogodio trojku, na drugoj strani Ledej pogađa dva slobodna bacanja. Dejan Davidovac pogađa trojku u poslednjoj sekundi za 28:15.

 

2. četvrtina:

Džejms Naneli pogađa u prvom napadu za smanjenje rezultata na 28:17, ali u sledećem napadu Nedović je sjajnim alej upom pronašao Adama Hangu koji atraktivno zakucava za 30:17. Zek Ledej i Miloš Teodosić su se "zakačili" na sredini terena i dobili su nesportsku, odnosno tehničku grešku tako da će Partizan imati jedno slobodno bacanje, a Crvena zvezda dva slobodna bacanja uz loptu sa strane. Frenk Kaminski se ponovo odlično snalazi u reketu i sada je rezultat 35:22. Adam Hanga pogađa trojku sa osam metara i Zvezda povećava prednost. Luka Mitrović koristi pas Džoela Bolomboja i povećava prednost Zvezde na ogromnih +21! Džejms Naneli pogađa posle prodora i imaće dodatno slobodno bacanje. Luka Mitrović je napravio sjajan prodor i pogađa uz dodatno slobodno bacanje. Na drugoj strani isto radi i Kevin Panter. Teodosić je fauliran na šutu za tri i pogađa sva tri slobodna bacanja. Rezultat na poluvremenu je 55:38.

 

3. četvrtina:

Kevin Panter otvara treću četvrtinu svojom trojkom i Partizan malo smanjuje prednost, sada je 55:41. Jago Dos Santos pogađa posle odličnog prodora i rezultat je 57:43. Ognjen Jaramaz pravi odličan prodor pored Miloša Teodosića i lako polaže za novo smanjenje rezultata. Partizan prilazi na 57:46 i Joanis Sferopulos je zatražio tajm-aut. Nedovićeva lopta je nakon prodora izašla iz koša ali je Džoel Bolomboj sjajno uhvatio i prikucao loptu u koš. Rokas Gedraitis pogađa trojku nakon Teodosićeve asistencije, zatim su ukrali loptu i Nedović je pogodio još jednu trojku iz kornera, tako da Zvezda odlazi na +17. Treća četvrtina završava rezultatom 72:56.

4. četvrtina:

Adam Hanga trojkom otvara poslednju četvrtinu i Zvezda povećava prednost na +19. Na drugoj strani trojkom odgovara i Džejms Naneli. Uspeo je Partizan da odbije napad Zvezde i Naneli je pogodio još jednu trojku. Frenk Kaminski je prvo pogodio trojku, a zatim podelio povratni pas iz reketa za Kevina Pantera koji pogađa trojku i Joanis Sferopulos je prinuđen da zatraži tajm-aut. Aleksa Avramović pogađa trojku iz ćoška i Partizan prilazi na jednocifrenu prednost! Kevin Panter je fauliran pri šutu za tri poena i pogodio je sva tri slobodna bacanja. Partizan prilazi na 83:79. Aleksa Avramović pogađa trojku i Partizan prilazi na 85:82! Avramović i Nedović su sa obe strane promašili po jedno slobodno bacanje, ali je Naneli zatim biva fauliran na šutu za tri i pogađa sva tri slobodna bacanja! 86:86! Jago Dos Santos polaže za 88:86 i Zvezda odnosi pobedu u derbiju!

Ostavite komentar