Sport > Košarka

Jokić predvodio svoj tim do pobede, Embid ponovo izbegao susret sa dvostrukim MVP!

Denver savladao Filadelfiju

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

28/01/2024 > 14:29

podeli vest:

Jokić predvodio svoj tim do pobede, Embid ponovo izbegao susret sa dvostrukim MVP!
Foto: GMA Network


U noći za nama odigrano je 9 mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu NBA.

U Bol areni sastali su se Denver Nagetsi i Filadelfija Seventisiksersi. Mnogi su jedva čekali ovaj okršaj i nadali su se da će Džoel Embid konačno posle četiri godine skupiti hrabrost i odigrati protiv Jokića na njegovom terenu, ali do toga ipak nije došlo. On je doputovao sa ekipom, bio na klupi a čak su ga i navijači Denvera izviždali i "pecnuli" gde je Embid...

Oglasio se i trener Denvera Majk Meloun:

"Osećam da je došlo do razočaranja kada smo saznali da Embid ne igra... Izašao sam na klupu dva minuta do kraja zagrevanja, prišao sam momcima i govorio sam im: 'Bez razočaranja'. Naši igrači nisu znali i bili su na terenu na zagrevanju. Srećni smo što smo izašli iz ovog meča sa pobedom", rekao je Meloun na konferenciji za medije. Embid je povredio koleno na meču sa Indijanom.

"Ne znam kako od toga da budeš aktivan, dostupan, dođeš do toga da ne igraš. Imali smo situacija ove godine o kojima smo razgovarali sa NBA ligom. Oni su nam rekli da će biti o svemu sprovedena istraga. Siguran sam da će to da se dogodi", dodao je trener Denvera.

No bilo kako bilo, vratimo se onome što je najbitnije a to je sama utakmica. Nagetsi su sa 111:105 pobedili goste iz File. Nikola Jokić je posle slabog prvog poluvremena, dodao gas u drugom i slomio protivnika. Na kraju je imao učinak od 26 poena, 16 skokova i 7 asistencija. Pratili su ga Džamal Marej sa 23, odnosno Majkl Porter Džunior sa 20 poena. U poraženom taboru sjajnu utakmicu je odigrao Pol Rid koji je ubacio rekord karijere 30 poena a uz to je imao i 13 skokova! Keli Ubre je dodao 25 poena.

Još jedan derbi večeri igran je u San Francisku, gde je viđen pravi spektakl! Los Anđeles Lejkersi savladali su posle dva produžetka Golden Stejt Voriorse rezultatom 145:144! Stef Kari je predvodio svoj tim sa 45 ubačenih poena!. Klej Tompson, koji je trojkom doneo drugi produžetak svom timu meč je završio sa 24 poena, dok je Endru Vigins zaustavljen na 22. Kod Jezerdžija, fenomenalnu partiju pružio je Lebron Džejms! Tripl dabl i to kakav: 36 poena, 20 skokova i 12 asistencija! ČOVEKU JE OVO 20 SEZONA U KARIJERI! NESTVARAN IGRAČ! Odličan je bio i Entoni Dejvis sa 29 poena i 13 skokova, a najbolju partiju ove sezonu odigrao je DiAnđelo Rasel koji je meč završio sa 29 ubačenih poena.

Još jedan "derbi" igran je u TD Gardenu, gde su Los Anđeles Klipersi savladali Boston Seltikse lakše od očekivanog sa 115:96!
Kavaj Lenard je bio najefikasniji sa 26 poena, Danijel Tajs je ubacio 18, dok je Pol Džord dodao poen manje. U redovima Seltiksa, Džejson Tejtum je imao 21 poen i 11 skokova, Pejton Pričard je dodao 12, dok je Džejlen Braun ubacio samo 8 poena!

U ostalim mečevima:

Bruklin Nets 106:104 Hjuston Rokets
Šarlot Hornets 122:134 Juta Džez
Milvoki Baks 141:117 Nju Orleans Pelikans
San Antonio Spurs 113:112 Minesota Timbervulvs
Dalas Maveriks 115:120 Sakramento Kings

Ostavite komentar