Sport > Košarka

Partizan RAZBIO Megu uz rekord Arene na DIRLJIVOM OPROŠTAJU od Dejana Milojevića.

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Mege rezultatom 112:80 u okviru 17. kola ABA lige.

Izvor: K1info

22/01/2024 > 19:23

podeli vest:

Partizan RAZBIO Megu uz rekord Arene na DIRLJIVOM OPROŠTAJU od Dejana Milojevića.
Foto: Tanjug/AP Photo/Darren Yamashita


Košarkaši Partizana su lakše nego što se možda očekivalo savladali ekipu Mege, rezultatom 112:80.

Večerašnji meč je ostao u senci oproštaja od nekdašnjeg kapitena Partizana i legende "Crno-belih", Dejana Milojevića koji je iznenada preminuo od posledica srčanog udara u 47. godini.

Za ovaj meč, čelnici Partizana su doneli odluku da ulaz bude slobodan kako bi što više navijača došlo u čast preminulog Milojeviča. Partizan je postavio novi rekord ABA lige po broju navijača jer večerašnjem meču protiv Mege prisustvovao 23.021 gledalac.

Meč je praktično bio gotov već na poluvremenu, budući da je Partizan igrao nezaustavljivo i vodio sa 59:39 posle 20 minuta igre.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Džejms Naneli koji je ubacio 24 poena, dok je u ekipi Mege najraspoloženiji bio Uroš Plavšić sa 26 poena.

U sledećem kolu ekipa Partizana će gostovati najvećem rivalu, Crvenoj zvezdi, dok će ekipa Mege dočekati Budućnost.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

 
UŽIVO:

1. četvrtina:

Oba tima su počela nešto opreznije, igraju se izuzetno tvrde odbrane tako da se na prvi televizijski tajm-aut otišlo sa 6:6 na semaforu. Mega je posle tajm-auta nešto bolje ušla u meč, vezali su nekoliko trojki, otišli na prednost 23:20 i Željko Obradović je bio prinuđen da zatraži tajm-aut. Nakon nešto sporjeg i čvršćeg početka, oba tima su raspucani ušli u nastavak meča, tako da prva četvrtina završava rezultatom 26:25 u korist Mege.

 

2. četvrtina:

Partizan je mnogo bolje otvorio drugu deonicu sjajnim minijaturama Nanelija i Kabokla, vrlo brzo odlazi na 35:27. Crno-beli trojkom Nanelija odlaze na +9 i ovo je prva ubedljiva prednost nekog tima na današnjoj utakmici. Partizan postiže nove brze poene i sada odlazi na 46:33. Partizan uspeva da napravi ozbiljniju prednost i na poluvreme se odlazi rezultatom 59:39.

 

3. četvrtina:

Mega pravi seriju 3-0 na otvaranju drugog poluvremena, Željko Obradović nije zadovoljan kako njegov tim deluje na terenu i brzo je zatražio tajm-aut. Uroš Trifunović je dono prve poene za Partizan nakon tajm-auta. Kaminski je posle duže pauze ušao u igru, postigao je odmah devet poena, ponovo je Partizan preko njega otišao na preko 20 poena prednosti, tako da je Mega morala da uzme tajm-aut. Nakon tajm-auta Mega se nije najbolje snašla, Avramović pogađa trojku i Partizan na kraju četvrtine odlazi na 85:62.

 

4. četvrtina:

Mega otvara poslednju četvrtinu brzom trojkom, nakon ukradene lopte uspeveju da postignu poene iz reketa i sada je rezultat 85:67. Kaminski se sjajno snalazi u reketu Mege, postiže nekoliko lakih poena, takođe osim njega Zek Ledej je zaigrao agresivnije u reketu tako da je Partizan otišao na ogromnih +29 i razultat je 99:70. Kraj meča, Partizan je slavio rezultatom 112:80.

Ostavite komentar