Sport > Košarka

MAESTRALNI NIKOLA JOKIĆ za jedini poraz Bostona u TD Gardenu, duel Bogdana i Jovića

Jedan meč odložen zbog smrti Milojevića

Izvor: K1info

20/01/2024 > 10:56 >> 11:31

podeli vest:

MAESTRALNI NIKOLA JOKIĆ za jedini poraz Bostona u TD Gardenu, duel Bogdana i Jovića
Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey


Sinoć je odigrano sedam utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu NBA. Trebalo je da bude osam na programu, ali se meč između Golden Stejt Voriorsa i Dalas Meveriksa odložio zbog nažalost prerane smrti Dejana Milojevića.

Derbi večeri svakako se igrao u TD Gardenu gde su Boston Seltiksi dočekali aktuelnog šampiona NBA lige Denver Nagetse predvođene Nikolom Jokićem. Pre ovog meča, Seltiksi su imali učinak 20-0 na svom parketu! Ni jedan poraz u sezoni, dok nije došao Sombor Shuffle. 

Nagetsi su slavili rezultatom 102:100! Srpski centar je za nešto manje od 39 minuta upisao 34 poena (14/22 iz igre), 12 skokova i devet asistencija. Još važnije je da je pogodio dva veoma važna šuta u samoj završnici.

Na 13 sekundi pre kraja Gordon je bio na liniji slobodnih bacanja. Pogodio je jedno i doneo Nagetsima plus dva. Imao je u poslednjoj sekundi Tejtum šut za izjednačenje, ali je promašio. Džamal Marej je bio takođe odličan sa 35 poena uz to je dodao osam skokova i pet asistencija. U redovima Seltiksa najbolji je bio Derik Vajt sa 24 poena, dok je “tragičar” Džejson Tejtum stao na 22 poena.

 

 

Zanimljivo je bilo i u Majamiju gde je Hit dočekao Atlantu Hoks.

Najzanimljivije za nas jer su na ovom meču igrali Nikola Jović sa jedne, odnosno Bogdan Bogdanović sa druge strane.

Pre početka meča dres Udonisa Haslema je otišao u istoriju i povučen je, a celoj ceromoniji pristvovali su i svi igrači.

Ono što je najbitnije u samom finišu Bogdanović je pogodio dva veoma bitna bacanja za Hokse spustivši razliku na samo -2, da bi Dežonte Marej dao ludu trojku 2 sekunde pre kraja meča za veliku pobedu Atlante! Upravo je Marej bio najbolji sa 22 poena i 11 asistencija, a odmah do njega bio je kapiten reprezentacije Srbije, Bogdan Bogdanović koji je ubacio 17! Kod Majamija, Džimi Batler i Tajler Hiro su bili najefikasniji sa po 25 poena, dok je Nikola Jović imao jako skroman učinak od svega 2 poena i 3 skoka.

 

 

U ostalim utakmicama:

Šarlot Hornets 124:120 San Antonio Spurs
Orlando Medžik 109:124 Filadelfija Seventisiksers
Nju Orleans Pelikans 109:123 Finiks Sans
Portland Trejl Blejzers 118;115 Indijana Pejsers
Los Anđeles Lejkers 112:130 Bruklin Nets

Ostavite komentar