Sport > Košarka

OD SRPSKIH KOŠARKAŠA JEDINI JE SINOĆ NA PARKETIMA NBA LIGE BIO MICIĆ, koji je učestvovao u pobedi Tandera

Izvor: K1info

19/01/2024 > 12:40 >> 13:02

podeli vest:

OD SRPSKIH KOŠARKAŠA JEDINI JE SINOĆ NA PARKETIMA NBA LIGE BIO MICIĆ, koji je učestvovao u pobedi Tandera
Foto: twitter/nba


U noći za nama odigrano je pet utakmica najjače lige na svetu. 

Od srpskih košarkaša jedini na parketu bio je Vasilije Micić. On je u pobedi Oklahome nad Jutom rezultatom 134:129, odigrao samo devet minuta i pogodio po dva šuta za dva poena i slobodna bacanja ( 6 poena ukupno) i imao jednu asistenciju. Aleksej Pokuševski nije dobio priliku da zaigra.

A Tandere je predvodio sjajni Šai Gildžis Aleksander koji je pored 31 poena imao i 6 skokova i 6 asistencija. Odličan je bio i Džejlen Vilijams sa 27 poena, kao i ruki iz Australije Džošua Gidi koji je imao dabl dabl učinak od 20 poena i 10 skokova a uz to je i podelio 6 asistencija! Na drugoj strani u ekipi Džeza Kolin Sekston je ubacio 31 poen dok je Lauri Markanen imao dabl dabl učinak od 26 poena i 10 skokova!

 

 

Toronto Reptorsi koje sa klupe vodi naš Darko Rajaković, poraženi su od Čikago Bulsa rezultatom 116:110. Najraspoloženiji u redovima poraženog tima bio je Skoti Barns sa 31 poenom, RJ Beret je ubacio 17 dok je Brus Braun dodao 15. Bikove su do pobede predvodili DeMar Derozen i Nikola Vučević sa po 24 postignuta poena, Kobi Vajt je dodao poen manje.

 

 

Nju Jork Niksi nastavljaju sa dobrim igrama i rezultatima! Trejd u kome su dobili OG Anunobija u zamenz za Bereta i Kviklija zaista deluje kao odličan potez! U čuvenom Medison Skver Gardenu pali su Vašington Vizardsi rrezultaom 113:109.
Džejlen Branson je odigrao fenomenalnu utakmicu, ubacio je 41 poena i imao po 8 skokova i asistencija! Pratio ga je Džulijus Rendl sa 21 poenom a Anunobi je imao 19. Kod Vizardsa Džordan Pul je ubacio 24 poena, a dabl dabl učinak imao je Marvin Begli sa 20 poena i 11 skokova

 

 

U preostala dva meča Minesota Timbervulvsi su savladali Memfis Grizlise rezultatom118:103. Najefikasniji bio je Entoni Edvards sa 28 poena, na drugoj strani Džeren Džekson džunior je ubacio 36. 

U poslednjem meču Sakramento Kingsi su poraženi od Indijane Pejsers na svom parketu rezultatom 126:121. Najefikasniji u pobedničkom timu bio jeBenedikt Maturin sa 25 poena. Kod Kingsa istakao se Kevin Erter sa 31 poenom!

Ostavite komentar