Sport > Košarka

Vejd Boldvin najkorisniji igrač 20. kola Evrolige

Predvodio svoj tim do veoma bitne pobede

Izvor: K1info

11/01/2024 > 13:42

podeli vest:

Vejd Boldvin najkorisniji igrač 20. kola Evrolige
Foto: euroleaguebasketball.net


Košarkaš Makabija Vejd Boldvin najkorisniji je igrač (MVP) 20. kola Evrolige, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Makabi je sinoć u Beogradu pobedio Virtus rezultatom 95:78 u 20. kolu Evrolige, a Boldvin je postigao 22 poena i imao pet skokova i osam asistencija. On je imao indeks korisnosti 29. Boldvin je treći košarkaš Makabija koji je ove sezone osvojio titulu najkorisnijeg igrača kola, nakon Džoša Niba i Bonzija Kolsona. Drugo mesto podelili su košarkaš Monaka Majk Džejms i igrač Panatinaikosa Marijus Grigonis. Oni su imali indeks korisnosti 28. Džejms je u pobedi Monaka nad Baskonijom rezultatom 93:83 postigao 26 poena i imao tri skoka i sedam asistencija. Grigonis je u trijumfu Panatinaikosa nad Efesom 83:76 imao učinak od 24 poena, četiri uhvaćene lopte i tri asistencije. Na četvrtom mestu je košarkaš Baskonije Markus Hauard sa 25 indeksnih poena, dok je peti igrač Valensije Brendon Dejvis sa 24.

U sledećem kolu košarkašu Makabija već u petak dolaze na noge bivšem prvaku Evrope, srpskom velikanu, ekipi Partizana. Taj meč igra se od 20:30 u Beogradskoj areni.

Ostavite komentar