Sport > Košarka

(UŽIVO) Kraj! Partizan PROMAŠIO šut za POBEDU u dramatičnoj završnici!

Košarkaši Partizana od 18.30 dočekuju Virtus iz Bolonje u utakmici 17. kola Evrolige.

Izvor: K1info

28/12/2023 > 17:36 >> 20:38

podeli vest:

(UŽIVO) Kraj! Partizan PROMAŠIO šut za POBEDU u dramatičnoj završnici!
Foto: Starsport


Virtus je verovatno najprijatnije iznenađenje ove sezone, pošto se nalazi na deobi druge pozicije, sa 11 pobeda i pet poraza.

Partizan je iza, na četvrtom mestu sa skorom 9-7, ali taj skor deli sa još šest ekipa.

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Virtus je započeo meč jednom izolacijom za Marka Belinelija, ali je iskusni bek-šut promašio težak šut. Na drugoj strani, Ponitka se upisuje u strelce i donosi prednost beogradskom timu. Pi-Džej Doužer je napravio faul, iako nisu u bonusu, bio je faul pri šutu tako da je Virtus dobio priliku sa slobodnih bacanja. Marko Belineli je ovaj put pogodio jedan teži šut, tako da Virtus vodi 9:6. Bruno Kaboklo je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, tako da je Partizan smanjio na 9:7, ali Marko Belineli pogađa još jedan šut, ovaj put za tri poena, tako da je rezultat sada 12:7. Kevin Panter je sjajno ukrao loptu i lako položio za nove poene, ali je na drugoj strani Devonte Kejkok lako pogodio, a nakon promašaja Vukčevića, Heket pogađa trojku, Virtus odlazi na 19:10. Lundberg je iznudio dva slobodna bacanja i pogodio je oba, Partizan se na drugoj strani izuzetno muči sa organizacijom napada, ali pronalazi poene preko Džejmsa Nanelija. Završena je četvrtina rezutatom 23:18.

 

2. četvrtina:

Džejms Naneli je ušao u seriju svojim poenima na kraju prve četvrtine, a nastavio je jednim sjajnim prodorom i košem uz faul. Partizan smanjuje rezultat na 23:21. Šengelija je napravio sjajan prodor i prelepom asistencijom je pronašao Abasa u ćošku koji bez problema pogađa za tri poena. Još jednom je Virtus odigrao dve slične akcije, iz jedne je Lundberg pogodio za tri poena, a iz druge je ponovo Abas bio strelac i Željko Obradović je prinuđen da zatraži tajm-aut. Ognjen Jaramaz je sjajnim potezom ukrao loptu, a zatim i pogodio sa poludistance. Virtus igra sjajno i odlazi na +10, sada je rezultat  38:28. Partizan je uspeo da poveže nekoliko dobrih odbrana i preko Kabokla i Nanelija se vraća u meč, sada je 41:33. Ognjen Jaramaz je odigrao odlično u odbrani, a u napadu je uspeo da prosledi sjajnu asistenciju za Kabokla, tako da Partizan prilazi na 41:36 i to će biti rezultat na poluvremenu.

 

*drugo poluvreme

 

3. četvrtina:

Kevin Panter se muči sa poludistance, na drugoj strani pogađaju Šengelija i Belineli, tako da Virtus odlazi na +10 i Željko Obradović je prinuđen da zatraži tajm-aut. Kordinije pogađa trojku i sada odlazi italijanski tim na +13. Naneli i Ledej preuzimaju odgovornost i Partizan ekspresno smanjuje na -8. Ognjen Jaramaz pogađa izuzetno bitnu trojku i smanjuje na 54:50. Kevin Panter uspeva da pronađe svoj šuterski ritam i uspeva da realizuje jedno lakše izgrađeno polaganje. Na drugoj strani Doužer je napravio jedan nesmotren faul na isteku napada kada je Virtus bio u bezizlaznoj situaciji, te nakon gestikulacije dobija isključujuću tehničku grešku. Virtus vodi na kraju 3/4 rezultatom 60:55.

4. četvrtina:

Abas otvara poslednju deonicu svojim poenima za Virtus, ali na drugoj strani odgovara Frenk Kaminski sa brzih pet poena. Anđušić je uspeo da ukrade loptu Ognjenu Dobriću i Partizan će imati napad. Majk Danston se odlično snalazi pod košem, jer je ostao u mis meču sa Panterom i lagano to rešio u svoju korist. Ognjen Jaramaz istrčava kontru nakon ukradene lopte Kaminskog i polaže loptu u koš. Partizan nije uspeo da iskoristi dva napada i stekne rezultatsku prednost, ali je Virtus to iskoristio i sada vode 72:68. Heket je promašio otvorenu trojku, Partizan uspeva da realizuje dva napada i ponovo prilazi na jedan poen zaostatka. Ulazi se u penal završnicu, Partizan će imati 3.5 sekundi da uputi šut za izjednačenje ili pobedu. Kaminski je promašio šut za tri poena i Virtus odnosi pobedu 77:75.

Ostavite komentar