Sport > Košarka

(UŽIVO) Zvezda FANTASTIČNIM ŠUTEM do nove pobede

Košarkaši Crvene zvezde gostuju nominalnom domaćinu Makabiju u dvorani Aleksandar Nikolić od 20.05h

Izvor: K1info

Autor: K1info

21/12/2023 > 19:50

podeli vest:

(UŽIVO) Zvezda FANTASTIČNIM ŠUTEM do nove pobede
Foto: Facebook Crvena Zvezda


Crveno-beli će u svom nekadašnjem domu, dvorani Aleksandar Nikolić igrati protiv ekipe Makabija koji je u ovoj utakmici nominalni domaćin.

Pokušaće izabranici Janisa Sferopulosa da dođu do šeste pobede u ovoj sezoni u Evroligi, dok će izraelski tim probati da stigne do desete pobede večeras.

Tok meča možete pratiti UŽIVO na našem portalu

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Obe ekipe su ušle izuzetno nervozno u meč, za pet minuta obe ekipe su ubacile ukupno 10 poena. Međutim, Branko Lazić je pokrenuo odbranu Zvezde, ukrao je dve jako važne lopte i postigao poene, ali je morao da bude zamenjen kada je napravio svoj drugi faul, tako da je umesto njega u igru ušao Miloš Teodosić. Teodosić je pokrenuo napad Zvezde, prvo razigravanjem Bolomboja, a zatim i sa dve trojke koje su donele prednost Zvezdi od 15:14. Teodosić je pogodio još jednu trojku, dok na drugoj strani Lorenco Braun pogađa trojku u poslednjoj sekundi i prva četvrtina završava rezultatom 20:20.

2. četvtina:

Drugu četvrtinu otvorili su crveno-beli jednim fenomenalnim pasom Bolomboja preko celog terena za Marka Simonovića koji je snažno zakucao. Nedović i Bolomboj su zatim vezali dve trojke u dva napada i Zvezda odlazi na osetnijih 28:22. Majk Tobi pogađa dve trojke i Zvezda sada odlazi na 34:23 i prvi put su na dvocifrenoj prednosti. Makabi je uspeo da stabilizuje svoj napad i pojača odbranu, pravi seriju od 6-0 i smanjuje na 34:29, tako da je Janis Sferopulos prinuđen da zatraži tajm-aut. Majk Tobi igra svoju najbolju utakmicu ove sezone, već je na deset poena i Zvezda vodi 44:35. Makabi uspeva da smanji na 47:39. Hanga pogađa trojku u poslednjoj sekundi i Zvezda vodi na poluvremenu 51:42.

3. četvrtina:

Odlična četvrtina za crveno bele, koji drže za sada sve pod kontrolom. I ovu četvrtinu Zvezda je dobila sa 28:23. Gedraitis je bio fenomenalan sa 16 poena! A šta tek reći za partiju Miloša Teodosića koji je za sada na učinku od 23 poena i 11 asistencija, a šutira za 3 poena 6/9! 79-65 je nakon 3/4 za Crvenu zvezdu.

4. četvrtina:

Zaliha je bila dovoljno velika da se ipak meč privede rutinski kraju. Zvezda je konstantno bila u dvocifrenoj prednosti, Makabi je na kraju uspeo da spusti na pristojni zaostatak ali ne dovoljno i da bilo šta ozbiljnije urade. Na kraju Crvena zvezda 98:92 Makabi.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar