Sport > Košarka

(UŽIVO) - SIGURNA pobe Crvene zvezde nad Albom

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Albu iz Berlina u okviru 14. kola Evrolige

Izvor: K1info

14/12/2023 > 18:25

podeli vest:

(UŽIVO) - SIGURNA pobe Crvene zvezde nad Albom
Foto: euroleaguebasketball.net/Wikipedia/ATA Images


Crveno beli su u seriji od dva poraza za redom u elitnom takmičenju. Sa druge strane, Alba je uz Asvel trenutno na poslednjem mestu na tabeli sa samo dve pobede. Tim iz Berlina je uvek bio neugodan protivnik po Zvezdu, a izabranici Janisa Sferopulosa će svakako tražiti da se protiv nemačkog tima vrate na pobednički kolosek. Tekstualni prenos meča možete pratiti ovde!

Startne postave:

C. Zvezda: Jago Dos Santos, Lazić, Nedović, Mitrović, Bolomboj
Alba Berlin: Proćida, Spanjolo, Braun, Vecel, Timan, 

 

Neizvestan početak meča, Nedović je pogodio trojku za Zvezdu, Timan jedinu za Albu, rezultat je 11:11

KRAJ 1/4 CRVENA ZVEZDA 25:22 ALBA BERLIN

Crveno beli su u konstantnom vođstvu, ali je i Alba konstantno tu. Najveća prednost iznosila je 5 poena u korist srpskog tima, košem Olindea u poslednjoj sekundi četvrtine završilo se rezultatom 25:22. Najefikasniji su za sada Mitrović i Nedović sa po 6 poena, Timan je kod gostiju ubacio 5.

Foto: Facebook Crvena Zvezda

 

Odlićan poćetak 2/4, trojkama Teodosića i Gedraitisa zvezda je stekla najvećih plus 8, ali je Alba brzo uzvratila i ponovo spustila zaostatak na -1.

Trojka Šabaza Nejpira! Njegovih 5 poena za vođstvo 38:34

KRAJ 2/4 CRVENA ZVEZDA 51:42  ALBA BERLIN

Još bolja igra Zvezde u drugoj deonici. Crveno beli su u konstantnom vođstvu, Alba se vraćala, ali je na kraju ipak osetnija prednost na poluvremenu za naš tim! Rokas Gedraitis je za sada najbolji sa 12 postignutih poena, prati ga takođe odlični Nemanja Nedović sa 11. Jedini dvocifreni u gostujućem taboru je Johanes Timan koji je postigao 10.

KRAJ 3/4 CRVENA ZVEZDA 71:53 ALBA BERLIN

Apsolutna dominacija crveno belih i totalna kontrola nad utakmicom! 20:11 su izabranici Janisa Sferopulosa dobili treću četvrtinu.

Foto: Starsport

 

Još jednu sjajnu utakmicu igra Rokas Gedraitis koji je ubacio 19 poena, Nedović je za sada na 17. Uz Timana, i Vecel je sada dvocifren sa 10 poena. Deluje da će Crvena zvezda doći bez većih problema do pete pobede ove sezone u elitnom takmičenju. 

KRAJ MEČA CRVENA ZVEZDA 85:71 ALBA BERLIN

Posle prvog kola i pobede nad Asvelom, crveno beli su upisali siguran trijumf. Apsolutna kontrola meča od starta do kraja. Nedović sa 20 i Gedraitis sa 18 poena su predvodili tim do nove pobede u Evroligi! Hvala što ste bili uz nas, pratite nas i dalje.

Ostavite komentar