Sport > Košarka

BURNA NBA NOĆ! Jokić ISKLJUČEN, Exum REKORD karijere

Protekle noći u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu bilo je dosta burno, a glavne utakmice bile su u Čikagu i Dalasu

Izvor: K1info

13/12/2023 > 11:32

podeli vest:

BURNA NBA NOĆ! Jokić ISKLJUČEN, Exum REKORD karijere
Foto: Tanjug/AP Photo/David Dermer


Sa sjajnim partijama nastavio je ljubimac i bivši košarkaš Partizana Dante Exum. Dalas Meveriksi su savladali na svom parketu Los Anđeles Lejkerse rezultatom 127:125. Najzaslužniji za četvrti uzastopni trijumf Mevsa bili su Luka Dončić, Tim Hardavej i Dante Exum, koji su zajedno postigli 91 poen za svoj tim. 

 

 

Dončić je utakmicu završio sa 33 poena, 6 skokova i 17 asistencija, Hardavej je postigao 32, a Exum je upisao rekord karijere u najjačoj ligi sveta pošto je zabeležio 26 poena (8/10 iz igre, 7/9 za tri) uz 4 skoka, 3 asistencije i po ukradenu i izgubljenu loptu i blokadu za 36 minuta. U poraženom timu Entoni Dejvis je imao 37 poena i 11 skokova, Lebron Džejms 33.

Denver je slavio protiv Čikaga sa 114:106 u Junajted centru, a utakmicu je obeležilo isključenje Nikole Jokića u završnici prvog poluvremena. Sudije nastavljaju svoj šou u NBA ligi, mnogi kažu da su pomislile da ljudi dolaze da gledaju mečeve zbog njih a ne zbog igrača. Na minut do kraja druge četvrtine, Jokić je promašio polaganje uz kontakt sa Vučevićem, zbog čega je smatrao da je trebalo da dobije faul. Sudije nisu svirale ništa, pa je prva zvezda franšize iz Denvera ušla u raspravu sa njima dok je trčao kontru. Ta reakcija je, po mišljenju glavnog sudije, bila dovoljna da Jokić bude isključen, sa dve direktne tehničke greške.

Nikola Jokić je meč završio sa 4 poena, devet skokova i šest asistencija za 16 minuta provedenih na terenu. Najbolji igrač Nagetsa manje koševa nije postigao još od 20. avgusta 2020. kada je u "balonu“ u Orlandu u porazu od Toronta 117:109 upisao dva poena za deset minuta.

 

 

U ostalim mečevima koji su se igrali sinoć:
Boston Seltiks – Klivlend Kavalirs 120:113
Finiks Sans – Golden Stejt Voriors 119:116
Los Anđeles Klipers – Sakramento Kings 119:99

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite komentar