Sport > Košarka

Milan Gurović i Ratko Varda o fijasku košarkaša na Evrobasketu

Gurović je istakao da Svetislava Karija Pešića "veoma gotivi", a Varda je bio tužan zbog jučerašnjeg poraza reprezentacije Srbije

Izvor: K1info

12/09/2022 > 15:36

podeli vest:

Milan Gurović i Ratko Varda o fijasku košarkaša na Evrobasketu
Foto: K1 TV screenshot


Naši proslavljeni košarkaši Milan Gurović i Ratko Varda danas su bili gosti emisije "Kec na jedanaest" na televiziji K1 povodom jučerašnjeg poraza košarkaške reprezentacije Srbije od Italijana na Evropskom prvenstvu.

Gurović je istakao da Svetislava Karija Pešića "veoma gotivi", kao i cela generacija kojoj pripada. 

- On je najzaslužniji što smo pre 20 godina bili prvaci Evrope i sveta, ali, trener je taj koji nakon poraza ili neuspeha uvek ispašta - kazao je Gurović Bošku i Aleksandri na televiziji K1.

- Upali smo u letargiju u drugom poluvremenu i siguran sam da kada bismo danas ponovo odigrali tu utakmicu, da bismo je dobili sa 20 razlike. Taj momak koji nam je dao onolike trojke, ja ne znam ni kako se zove, ni gde igra. To mu se desilo juče i verovatno nikada više. Kvalitetnija smo reprezentacija od Italije, ali ušla nam je voda u uši. Imali smo otvorene šuteve, ali nismo ih pogađali. 

Nekadašnji reprezentativac govorio je i o milošu Teodosiću i kazao da je nakon jučerašnjeg poraza stav mnogih da nam je falio.

- Jokića niko ne može da čuva, ali i on je čovek, nije mašina. Ne može samo na njega da se računa. Ostali momci se nažalost nisu iskazali. Utakmice u grupi nisu bile prava slika, jer Češka, Poljska, Finska... nisu našeg nivoa. Pregazili smo ih kao plitak potok. Kada je naišla prva malo ozbiljnija reprezentacija, zakazali smo. 

U svom maniru, Gurović je iskreno i direktno kazao da su vrhunski sportisti veoma sujetni i da im veoma radi ego.

- To vam verovatno niko neće reći, ali ja hoću. Svaki poraz teško padne svakom sportisti. Mi se u reprezentaciji privatno nismo voleli, ali na terenu smo bili kao braća, jer smo svi imali isti cilj. Mi smo voleli i da izađemo. Peđa Stojaković se zahvaljivao splavovima na pripremama. Mislim da ovi momci sada to nemaju, da su legali u krevet u ponoć - kazao je Gurović. 

- Jokić je u poslednjoj četvrtini proveo na klupi više vremena, ali lako je sada posle meča se praviti pametan. Da smo pobedili, svi bi rekli da je dobro što ga je Kari odmorio. Pešić ima energije, i dalje - stav je košarkaša koji već godinu dana ima košarkaški klub na Ledinama. 

- Ja radim sa igračima individualno, a drugi treneri rade sa ekipama. Siguran sa da ćemo za četiri ili pet godina biti prvaci Srbije.

Varda: Uvek ću dati podršku igračima i stručnom štabu

Ratko Varda bio je vidno tužan zbog jučerašnjeg poraza reprezentacije Srbije.

- Mislio sam da ćemo danas imati drugu temu, da ćemo pričati o pobedi i narednoj
utakmici -
rekao je Varda u emisiji „Kec na jedanaest“. 

Foto: K1 TV screenshot

 

- Najteže je njima koji su sinoć bili na terenu. Jednostavno se nismo snašli. Ja ću prevashodno kao navijač, uvek dati podršku igračima i stručnom štabu. Lako je danas komentarisati.

Kako je naglasio, naša reprezentacija ima sjajne igrače.

- Gotovo svi igraju za evroligaške timove. Nedović je juče nedostajao, ali, nažalost, gotovo je i izgubili smo. Dušebrižnici uvek pričaju nakon poraza i ja ne želim da im se pridružim. Treba, čini mi se, u vidu imati i širu sliku, sve što se događa sa mlađim selekcijama i to već druže vreme. Ne smemo samo govoriti o onome što se juče dogodilo u Berlinu - stava je Ratko Varda.

 

 

Ostavite komentar