Sport > Košarka

KRAJ! Partizan u PRODUŽECIMA srušio Panatinaikos!

Košarkaši Partizana od 20.45h igraju utakmicu 11. kola Evrolige gde dočekuju Panatinaikos

Izvor: K1info

Autor: K1info

30/11/2023 > 20:28 >> 22:56

podeli vest:

KRAJ! Partizan u PRODUŽECIMA srušio Panatinaikos!
Foto: Starsport


Spektakl u najavi!

Košarkaši Partizana pokušaće pred krcatom beogradskom Arenom da dođu do pobede nad velikim rivalom.

Ono što ide na ruku crno-belima je činjenica da se posle gotovo mesec dana u ekipu vratio kapiten tima Kevin Panter i videćemo koliko će biti na raspolaganju treneru Željku Obradoviću.

Uskoro će izaći startne petorke oba tima.

 

UŽIVO

Partizan: Doužer, Ponitka, Ledej, Smajlagić, Kaminski

Panatinaikos: Slukas, Lesor, Grent, Mitoglu, Grigonis

 

1. četvrtina:
Panatinaikos je otvorio utakmicu poenima sa linije za slobodna bacanja. Kostas Slukas je uspevao da probije reket Partizana i da napravi mnogo problema povratnim pasovima. U redovima Partizana najraspoloženiji je bio Zek Ledej, dok je publika konačno dočekala povratak Kevina Pantera na teren 4 minuta pre kraja prve četvrtine. U prvoj četvrtini Partizan se mučio mnogo sa linije sa 6.75, ali su uspeli da pogode dve trojke, jednu u prvom napadu, a drugu u poslednjem minutu. Bruno Kaboklo se pokazao kao izuzetno pojačanje u reketu, te je pored par uhvaćenih lopti uspeo da pogodi uz faul za -1.

2. četvrtina:

Partizan se mučio u napadu i osim poena koje je Vukčević postigao nakon što je nad njim napravljen nesportski faul, nisu uspeli da iskoriste nijedan napad skoro 3 minuta. Željko Obradović je bio prinuđen da zatraži tajm-aut nakon loše ofanzive svog tima. Frenk Kaminski je napravio jedan faul na šutu i naredni minut je proveo pričajući sa sudijama koje su posle dosta tolerisanja odlučile da mu daju tehničku. Kaminski napušta igru, ali nakon lošeigre u odbrani Željko je prinuđen da zatraži novi tajm-aut u roku od 90 sekundi. U ovom momentu deluje da je jedino Zek Ledej raspoložen kod crno-belih, te pogađa trojku uz faul i postaje prvi dvocifren u ekipi Partizana! Nakon minijature Zeka Ledeja Partizan pravi seriju 11-0 i vodi 39:36. Pao u poslednjem napadu smanjuje na 39:38!

3. četvrtina:

Partizan otvara čvrstom odbranom i ukradenom loptom koju Doužer snažno zakucava za naveću prednost Partizana u meču. Panatinaikos odgovara preko Matijasa Lesora koji sa dva snažna kucanja topi prednost beograđana na +1. Alen Smajlagić se ponovo ističe kao defanzivna sila, uspeo je da se snađe u reketu i natera goste na nesportski faul!  Od tog momenta igra se koš za koš gde i jedna i druga ekipa neko vreme uspevaju da iskoriste skoro svaki napad. Matijas Lesor je preuzeo odgovornost u svom timu i sada svi poeni idu preko njega. Partizan ne uspeva da realizuje nekoliko napada, loptu je uzeo u ruke Kostas Slukas ali je promašio svaki pokušaj za 3 poena koji je uputio. Kevin Panter je ponovo ušao u igru, kao i Ognjen Jaramaz koji je u 3/4 prvi put našao na terenu. Mitoglu je poslednji šut pretvorio u prednost od 56:54

4. četvrtina:

Panatinaikos otvara dobrom odbranom i zatim poenima Grigonisa sa poludistance. Jaramaz je krenuo na ulaz pre toga, ali se predomislio u poslednjem momentu i podelio pas koji je presečen. Matijas Lesor kuca za +6 i Željko Obradović je prinuđen da zatraži tajm-aut. Kevin Panter je pokušao da doda dijagonalni pas koji je presečen i Panatinaikos odlazi na osetniju prednost. Obradović je nezadovoljan i traži novi tajm-aut samo minut nakon već uzetog tajm-auta. Nakon pauze, u igru je ušao Bruno Kaboklo umesto Kaminskog, ali je napravio faul u napadu. Partizan zatim vezuje dve dobre odbrane, prvo Doužer pogađa trojku, da bi zatim asistirao Kaboklu za lagano zakucavanje i Partizan smanjuje na -5. Ergin Ataman je prinuđen da zatraži tajm-aut Kendrik Nan pogađa trojku posle pauze, da bi zatim uspeo da iznudi faul Kevina Pantera i pogodi dva slobodna bacanja toga. Meč opet ulazi u fazu koja.je koš-za-koš ali vreme teče dok se Panatinaikos drži na +10. Na manje od 3 minuta do kraja Partizan uspeva da spusti prednost preko dva dobra poteza Bruna Kabokla. Partizan se preko Doužera i Pantera i njihovih trojki potpuno vraća u utakmicu sada je -2 na nešto manje od minut i po do kraja! SJAJNA rampa Bruna Kabokla nad Kendrikom Nanom na manje od minut do kraja! Panter donosi izjedanačenje!


IDE SE U PRODUŽETKE!

Partizan otvara produžetke snažnim kucanjem Bruna Kabokla! Sjajna defanzivna minijatura Bruna Kabokla i Kevin Panter njegove pokupljene lopte u odbrani pretvara u poene u napadu! Anđušić popravlja promašaj Pantera, Partizan vodi 5 razlike na manje od minut do kraja! 

KRAJ!

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar