Sport > Košarka

Hrvati priznali da su pobegli od Srbije, otkrivena priča iz svlačionice

Hrvatska je uspela u svom stilu i tako potvrdila da se služila trikovima koji su obično "krasili" reprezentaciju Španije

Autor: Nova.rs

09/09/2022 > 11:21

podeli vest:

Hrvati priznali da su pobegli od Srbije, otkrivena priča iz svlačionice
Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni


Odlučili su hrvatski asovi da kalkulišu, pa su Ukrajinu savladali sa 90:85. Tako su bili sigurni da će izbeći Srbiju u nokaut fazi takmičenja.

Spekulisalo se da je to bio cilj i pre početka susreta poslednjeg kola, a onda je Ivan Ramljak potvrdio da je to bio dogovor iz svlačionice.

- Naravno da smo pričali o tome da izbegnemo Srbiju u nokaut fazi. Čekamo da se ostale utakmice završe, pa ćemo videti - rekao je u trenutku dok nisu bili odigrani mečevi od 21.00 u kom je Srbija ubedljivo savladala Poljsku sa 96:69.

Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni

 

Hrvatska je tako u nokaut fazi sebi zakazala megdan sa Finskom u nedelju od 14.45, dok će Srbija od 18.00 igrati protiv Italijana.

Podsetimo, kontroverzni momenat desio se u trenutku kada je Bojan Bogdanović trebalo da izvede drugo slobodno bacanje u poslednjem minutu susreta.

 

Zanimljivo je da je Bogdanović tom prilikom namigivao svojoj klupi i i čudno šutnuo slobodno bacanje, potpuno drugačije od onoga kako to inače radi i tako ostavio prostor za spekulacije.

Selektor Hrvatske, Damir Mulaomerović izjavio je da je zadovoljan pobedom protiv Ukrajine.