Sport > Košarka

JOKIĆ SE IGRAO s Vasom i Oklahomom, UBACIO 28 POENA za nastavak serije šampiona

Denver prelako preslišao Tanderse - 95:128, Micić i Pokuševski nevidljivi pored velikog Nikole

Izvor: K1info/telegraf.rs

29/10/2023 > 23:05

podeli vest:

JOKIĆ SE IGRAO s Vasom i Oklahomom, UBACIO 28 POENA za nastavak serije šampiona
Foto: Tanjug/AP


Ponovo se najbolji srpski košarkaš istakao i to u srpskom derbiju u NBA ligi protiv Vase Micića i Alekseja Pokuševskog, dominirao je i demolirao zajedno sa svojim Denver Nagetsima ekipu Oklahome, te tako ostao perfektan na startu nove sezone "preko bare" - 95:128!

Gledali smo utakmicu koja je konstantno bila jednosmerna u korist Denver Nagetsa. Jednostavno čitava petorka Oklahoma siti Tandera nije mogla da zaustavi Nikolu Jokića, koji je postizao poene, hvatao skokove, delio asistencije, ali je i gubio lopte. Sve u svemu, imalo ga je svuda večeras.

 

Na kraju je meč završio dabl-dablom, pošto nije stigao da sakupi 10 ili više podeljenih lopti. Postigao je 28 poena, uhvatio je 14 skokova i podelio pet asistencija. Iz igre je imao 12/16, pri čemu je za dva šutirao 11/14, za tri je imao 1/2, dok je sa penala stigao do 3/3.

Na meču su nastupila i preostala dva srpska košarkaša, ali su Vasa Micić i Aleksej Pokuševski bili daleko inferiorniji. I dok je bivši igrač Efesa stigao da se upiše sa dva poena i tri asistencije, naš Poku je stao na samo jednom skoku, jednom poenu i jednoj blokadi.

 

Meč je krenuo ubedljivim vođstvom Denvera koje je Oklahoma tek na trenutke uspevala da smanji. Međutim, razlika je konstantno klizila oko granice od 10 poena, a u drugom kvartalu su Nagetsi kada je Jokić ponovo došao na parket otišli na skoro 20 poena prednosti. Tačnije, imali su 17 poena na velikom odmoru.

Ni treća deonica nije donela neke velike promene. Zapravo, Denver je samo nastavio da gazi nesrećnu Oklahomu i zbog toga u poslednjoj četvrtini nismo ni gledali startere na terenu. Izveli su i jedni i drugi svoje zvezde van, a ušli su Vasa Micić i Aleksej Pokuševski na teren za Tandere i oni su bili u fokusu i mogli su da se pokažu i dokažu na velikoj sceni.

Nije im baš išlo, bilo je tu dosta grešaka, pa je očigledno da Vasi i Pokuu treba još malo vremena da konačno "kliknu" i pokažu još bolje partije u NBA ligi.

Ostavite komentar