Sport > Košarka

ŠTA SE DEŠAVA? Jedan košarkaš sa Pešićevog spiska NIJE OTPUTOVAO na Evrobasket

Reprezentacija Srbije otputovala je u Prag gde ih već u petak očekuje prva utakmica na Evropskom prvenstvu

Autor: K1info/Sportski žurnal/Mozzartsport

01/09/2022 > 08:54

podeli vest:

ŠTA SE DEŠAVA? Jedan košarkaš sa Pešićevog spiska NIJE OTPUTOVAO na Evrobasket
Foto: Starsport


Na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u ranim jutarnjim časovima pojavili su se svi izuzev Nikole Milutinova koji je dobio poštedu kako bi se oporavio od viroze o kojoj je više govorio prof. dr Dragan Radovanović, dugogodišnji doktor naše reprezentacije.

Kako je i on istakao u svom izveštaju, centru moskovskog CSKA “preporučena je pošteda u trajanju od nekoliko dana“, ali će on braniti boje Srbije na kontinentalnom takmičenju. Mozzart Sportu je takođe rečeno da ništa ozbiljno nije u pitanju, a selektor Svetislav Pešić je pred polazak za Češku istakao da ga u nedelju očekuje sa timom.

- On će doći kad se oporavi, za dva-tri dana. Prve dve utakmice će teško moći da igra, ali posle toga imamo slobodan dan i nadam se da će doći u nedelju ujutru, kako bi se pripremio za sledeće utakmice - rekao je Pešić za Mozzart Sport i Žurnal.

Na avion za Prag kraj selektora i njegovih saradnika ukrcali su se još kapiten Vladimir Lučić, te Dejan Davidovac, Marko Gudurić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Kalinić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović i Dušan Ristić.

Foto: KSS

 

Povreda je od Evrobasketa odvojila Nemanju Bjelicu, dok je Nedović uspeo da se oporavi od udarca koji je pretrpeo tokom prijateljske utakmice sa Slovenijom.

- To je sastavni deo, nas sve to prati. Žao mi je što Bjelica nije uspeo da se povrati, radovao sam se da budem sa njim i on sa mnom. Međutim i pored najveće želje, to nije moglo da se desi. Uspeli smo da vratimo Nedovića. Dobro je trenirao i dobro se oseća. Radio je i pre toga izvanredno i uz veliku želju i motivaciju se vratio.

Srbija prvu utakmicu igra u petak od 21 čas protiv Holandije, narednog dana u 17.30 ukrštamo koplja sa domaćinom Češkom, posle čega sledi dan odmora.

Ostavite komentar