Sport > Košarka

PARTIZAN pobedio HAPOEL na startu turnira u čast POLA VEKA KK Igokea

Za ekipu Željka Obradovića zaigrale i novajlije Doužer, Ponitka i Kaminski, kao i povratnik Ognjen Jaramaz

Izvor: K1info/Tanjug

08/09/2023 > 22:42

podeli vest:

PARTIZAN pobedio HAPOEL na startu turnira u čast POLA VEKA KK Igokea
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana pobedili su Hapoel iz Jerusalima rezultatom 86:81 na turniru koji se održava u Laktašima i Banjaluci u čast 50 godina od osnivanja KK Igokea.

Partizan je pobedio u prvom pripremnom meču u novoj sezoni, a prvi put su u dresu crno-belih zaigrale novajlije Pi Džej Doužer, Mateus Ponitka i Frenk Kaminski, kao i povratnik u klub Ognjen Jaramaz.

Hapoel iz Jerusalima trenera Aleksandra Džikića je pružio jak otpor Partizanu, čak je i povremeno vodio sve do početka četvrte deonice, ali onda je šampion ABA lige "dodao gas" i stigao do preokreta i pobede.

Najefikasniji u Partizanu bio je upravo Jaramaz sa 12 poena, Zek Ledej i Balša Koprivica su dali po 10, po devet su dali Džejms Naneli i Danilo Anđušić, a kapiten Kevin Panter je postigao šest poena, sve u poslednjoj deonici i sve sa linije za slobodna bacanja.

Partizan naredni meč na turniru igra sutra od 18.30 časova protiv Turk Telekoma, na otvorenom teniskom stadionu u Banjaluci, i ako pobedi igraće u nedelju u finalu protiv moskovskog CSKA, a ako izgubi, igraće istog dana protiv Galatasaraja u meču za treće mesto. 

Ostavite komentar