Sport > Košarka

Jokić igra za PONOSNU ZEMLJU koja traži savršenstvo - AMERIČKI NOVINAR doživeo nezaboravno iskustvo u Srbiji

Hvala neverovatnom narodu koji nas je srdačno prihvatio, raširenih ruku, napisao novinar iz Denvera koji je sedam dana proveo u Srbiji

Autor: Telegraf.rs

28/08/2022 > 16:26

podeli vest:

Jokić igra za PONOSNU ZEMLJU koja traži savršenstvo - AMERIČKI NOVINAR doživeo nezaboravno iskustvo u Srbiji
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Američki novinar Harison Vind, koji u Denveru prati Nagetse, sa ekipom iz Sjedinjenih Američkih Država proveo je sedam dana u Srbiji kako bi bolje upoznao zemlju iz koje dolazi Nikola Jokić, a svoje iskustvo je opisao kao "nezaboravno i najbolje u svom životu".

 

 

Naime, novinar thednvr.com imao je priliku da se sa svojim prijateljima boraveći u našoj zemlji uveri zašto je Srbija "zemlja košarke". Tokom boravka u našoj zemlji, ekipa iz Denvera je probala srpsku hranu, obišla brojne restorane i barove, ali i upoznala se sa navijačima, srpskom košarkaškom kulturom, trenerima, selektorima i saznala mnogo o istoriji zemlje, ali i košarke.

 

 

Uz to, posetili su Sombor, rodni grad Nikole Jokića, kao i mečeve Crvene zvezde i Makabija, kao i Srbije i Grčke koji su ih "ostavili bez daha". Posle ove avanture Harison Vind je u "odjavnom tekstu" još jednom rezimirao svoja iskustva, za početak sa košarkaškog meča.

 

 

- Prvo je ušao Novak Đoković, 30 minuta pre početka meča i dobio aplauz cele Arene. Potom, ulazili su u halu legendarni košarkaši i treneri, svaki je ispraćen aplauzom. Strast za košarkom i široka kultura Srba bila je utisak putovanja. Navijanje navijača...Bio sam u hali u kojoj igraju Jokić protiv Janisa. Legendarno. Najglasnija košarkaška utakmica kojoj sam prisustvovao. Ta atmosfera sigurno nije za svakoga. Janis je bio neverovatan, ali je Jokić bio bolji. Viđao sam takav način igre kod Nikole i ranije, ali sada je ovaj meč Srbija morala da dobije - počeo je Harison Vind i okrio anegdotu sa Jokićem posle meča:

 

 

- 'Momci, kako vam se čini atmosfera?', pitao nas je Nikola posle meča ispred svlačionice. Razmišljao sam koliko je Jokić pod pritiskom dok igra za svoju zemlju. Srbija je ovaj meč morala da dobije, na Evrobsketu se očekuje zlato. Ta medalja uzdiže košarkaše u Srbiji u status 'veličanstva'. Iako mislim da je Jokić najbolji košarkaš u istoriji ove zemlje, neće ga u Srbiji tako shvatiti jer nema zlato sa reprezentacijom. Ovo je ponosna zemlja, zaista ponosna i zahteva savršenstvo - pun je utisaka Vind.

U svom tekstu, američki novinar opisuje svoje oduševljenje načinom na koji publika prihvata Jokića, skandira njegovo ime i podržava ga.

 

 

- I pored povreda u timu, Srbija deluje odlično. Jokić je u tom formi, izgleda bolje nego prošle sezone u Denveru, brži je i moćniji i to ne kažem slučajno. On je pun samopouzdanja i imao je nula problema da sačuva Janisa.

Na kraju, Amerikanac je sumirao utiske iz Srbije:

 

 

- Posle boravka u Srbiji, mogu samo da kažem: 'Hvala'. Hvala neverovatnom narodu koji nas je srdačno prihvatio, raširenih ruku i koji nam je pomogao da provedemo nedelju naših života u Srbiji. Naučili smo u srpskoj kultuti, košarci i ljudima. Zbog toga smo i došli u Srbiju. Neverovatan narod,  tako otvoren i ima želju da podeli svoju kulturu i način života sa nama. To gostoprimstvo i ljubaznost ću pamtiti zauvek, Hvala Sbijo - zaključio je on.

 

 

 

Ostavite komentar