Sport > Košarka

Mogu li da te zovem Nik? Majami zbog Jovića piše ćirilicom

Koliko daleko može da stigne, zavisi samo od Nikole Jovića - kaže predsednik Hita

Autor: Sportske.net

28/06/2022 > 12:23

podeli vest:

Mogu li da te zovem Nik? Majami zbog Jovića piše ćirilicom
Foto: Tanjug/AP/John Minchillo


Navijači iz Srbije priželjkivali su tandem Jokić-Jović u Denveru, ali ipak je Majami na nedavnom NBA draftu odlučio da izabere Nikolu Jovića koji je u junu napunio tek 19 godina.

Veliku pažnju srpskom košarkašu ovih dana pružaju u Majamiju, gde je zvanično predstavljen, a imao je priliku da upozna i nekadašnjeg trofejnog trenera, a sada predsednika Majamija Peta.

 

 

- Mogu da te zovem Nik? Mogu! Super! - upitao je Rajli Jovića na promociji i pohvalio ga više puta.

- Posle dva dana, gledali smo snimke i stvarno smo uzbuđeni! Kada pričate o kompletnom igraču, gledate ono što može da se razvije. Neki znaju da driblaju, neki da šutiraju, a Nikola zna mnogo toga. Posebno u napadu, a svestan je da može sve i da unapredi. Naučiće nešto novo, pomisliće "vau mogu i to da uradim". Što se odbrane tiče, dosta će učiti, mnogo je tu tehnika, kako se igra jedan na jedan, u piku i slično. Njegov paket veština je sjajan. Koliko daleko može da ide, zavisi od Nika - istakao je Rajli.

 

 

Naravno, Jović je razgovarao i sa aktuelnim trenerom Erikom Spolstrom.

- Pričali smo o svemu. Odmah sam naučio da ću morati da radim mnogo. To je prvo. Probaću da radim najbolje što mogu i sve će biti dobro - izjavio je Jović, a u Majamiju su već počeli da pišu ćirilicom, što može da se vidi na njihovom Tviter nalogu.

 

Ostavite komentar