Sport > Košarka

FAKU, hvala na SVEMU što si učinio za ZVEZDU i puno SREĆE: Crveno-beli se OPROSTILI OD KAMPACA

Za vreme boravka u Beogradu, Argentinac je sa ekipom osvojio prvenstvo Srbije i Kup Radivoja Koraća

Izvor: K1info/mondo.rs

13/07/2023 > 20:09

podeli vest:

FAKU, hvala na SVEMU što si učinio za ZVEZDU i puno SREĆE: Crveno-beli se OPROSTILI OD KAMPACA
Foto: Starsport


Argentinski košarkaš Fakundo Kampaco više nije košarkaš Crvene zvezde, saopštio je klub na svom sajtu. Do prekida saradnje koja je trajala samo nekoliko meseci došlo je posle osvajanja dva trofeja u domaćim okvirima, ali i izgubljene titule u ABA ligi.

Period u Beogradu obeležila je i suspenzija u Evroligi, zbog koje Kampaco nije mogao da pomogne saigračima protiv najboljih timova na kontinentu.

Ipak, Argentinac je "kupio" navijače sjajnim partijama i postao je jedan od ljubimaca Zvezdine publike, koja je zbog njega i Luke Vildoze donosila zastave Argentine na mečeve u dvorani Aleksandar Nikolić.

"Nakon Luke Vildoze postao je drugi Argentinac koji nosio dres i grb Crvene zvezde, a svojim ponašanjem na terenu i van njega, davao je sve od sebe da reprezentuje klub na pravi način, ali i pomogne timu da ostvari što bolje rezultate na terenu. Klub ovom prilikom želi još jednom da se zahvali Fakundu na svemu što je učinio i dao u dresu Crvene zvezde Meridianbet i da mu poželi puno zdravlja i sreće u nastavku karijere", navodi se u saopštenju.

Podsećamo, još tokom sezone pričalo se da će Kampaco ovog leta potpisati ugovor sa Real Madridom. On je za španski klub igrao i na početku evropske karijere, kada se posle argentinskog Penjarola otisnuo na drugi kontinent.

Šest godina bio je član Reala, od čega je dve godine proveo u Mursiji na poazjmici, a zatim je nastupao za Denver i Dalas u NBA ligi.

Ostavite komentar