Sport > Košarka

Srbija pregazila Nemačku KAO PLITAK POTOK: Kad (se) igraju Jokić i Micić - SVE JE MOGUĆE (83:56)

Panceri nisu mogli da pruže nikakav otpor najboljem igraču sveta kao i najboljem igraču Evrolige

Autor: K1info

20/08/2022 > 20:17

podeli vest:

Srbija pregazila Nemačku KAO PLITAK POTOK: Kad (se) igraju Jokić i Micić - SVE JE MOGUĆE (83:56)
Foto: Starsport


Košarkaška reprezentacija Srbije je uspela da osvoji trofej na Superkupu u Nemačkoj, gde su u finalnom meču bili bolji od domaćina, reprezentacije Nemačke, sa ubedljivih 83:56, te su tako pružili i sjajnu uvertiru pred meč protiv Grčke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

 

 

Orlovi su bili poprilično ubedljivi u ovom meču, što je i prvi put tokom celih priprema za predstojeće mečeve, kako u kvalifikacijama, tako i na Evrobasketu, pošto su i prethodne dve pobede protiv Italije i Crne Gore došle uz malo oscilacija u samoj igri.

Dosta zasluga za ovako ubedljiv meč ide i tome što je Nemačka, ruku na srce, bila oslabljena u meču za neigranje određenog broja igrača iz NBA lige, pa Panceri nisu mogli da pruže nikakav otpor najboljem igraču sveta, Nikoli Jokiću, kao i najboljem igraču Evrolige, Vasiliju Miciću, kao i ostatku repreznetacije koji je bio raspoložen za igru.

Najefikasniji na meču je bio upravo Nikola Jokić sa 22 poena, dok su odlični bili i Vasa Micić sa 14 poena, kao i Nikola Milutinov sa 12.

Srbija - Nemačka 83:55 (24:13, 14:18, 27:10, 18:15)

Ostavite komentar