Sport > Košarka

Jasno je KAO DAN, Jokić ŽELI PRSTEN: Neverovatna partija našeg asa u DEMOLIRANJU MOĆNIH LEJKERSA

Nikola Jokić je novim tripl-dablom otvorio finale, Lebron nije mogao da mu se suprotstavi

Izvor: K1info/telegraf.rs

17/05/2023 > 07:07

podeli vest:

Jasno je KAO DAN, Jokić ŽELI PRSTEN: Neverovatna partija našeg asa u DEMOLIRANJU MOĆNIH LEJKERSA
Foto: Tanjug/AP


Nikola Jokić nastavlja da dominacira u NBA ligi.

Nakon što je u četvrtifnalu izbacio Minesotu, u polufinalu sjajni Finiks, Jokić je novom maestralnom partijom doneo Denveru pobedu protiv Los Anđeles Lejkersa na startu finalne serije Zapadne Konferencije - 132:126.

Jokić je već u prvoj četvrtini imao 10 skokova, u drugoj je ostvario dabl-dabl učinak, dok je sredinom treće stigao do svog novog tripl-dabla. Ukupno 12. u plej-ofu, šestom kada je u pitanju ova sezona. Na kraju, imao je učinak od 34 poena, 21 skoka i 14 asistencija.

Vodio je Denver praktično celu utakmicu. Najčešće dvocifreno, mada su se malo kockali pred kraj treće i početkom četvrte deonice - te u finišu meča, Imali su Lejkersi seriju 11:2 koju je Jokić prekinuo trojkom uz zvuk sirene, potom stigli i na 108:100 pre nego što je domaćin ponovo ubacio u veću brzinu i odbio prvi opasan napad tima iz Los Anđelesa.

Lebron Džejms imao je šut za izjednačenje na 129:126, ali je promašio da bi Jokić sa linije penala postavio konačan rezultat.

Džamal Marej je bio sjajan sa 31 poenom, Kaldvel - Poup je protiv bivšeg kluba ubacio 21, Brus Braun je imao 16, Majkl Porter 15, a Aron Gordon 12 poena. Kada su u pitanju Lejkersi, Entoni Dejvis je ubacio 40 poena i uhvatio 10 skokova, dok je Lebron Džejms imao 26 poena, 12 skokova i devet asitencija. Ostin Rivs je na kraju sakupio 23.

Drugi meč ova dva tima na programu je u noći između četvrtka i petka, u 02.30 časova, takođe u Koloradu.

 

Ostavite komentar