Sport > Košarka

LEJKERSI smislili kako da zaustave JOKIĆA: Da ga KIDNAPUJEMO kad izlazi iz kuće

Jednostavno ćemo pokušati da uvek budemo uz njega, da ga izbacimo iz ravnoteže, kaže trener Lejkersa Darvin Hem

Izvor: K1info/mozzartsport.com

16/05/2023 > 10:19

podeli vest:

LEJKERSI smislili kako da zaustave JOKIĆA: Da ga KIDNAPUJEMO kad izlazi iz kuće
Foto: Tanjug/AP


Majami i Boston na Istoku, Denver i LA Lejkersi na zapadu. I sve oči uprte na Lebrona Džejmsa i Nikolu Jokića, mada je svima jasno da neće zavisiti samo od njih.

Zavisiće umnogome i od onih koji će pokušati da ih čuvaju, a trener Lejkersa Darvin Hem i te kako je svestan koliko težak zadatak čeka njegovu ekipu u finalu Konferecije - već sutra u prvom meču.

- Pokušaćemo da ga uhvatimo kad izlazi iz kuće i da ga kidnapujemo - šaljivo je Hem izložio plan za zaustavljanje Jokića.

Šalu na stranu…

- Svi znamo koliko je sjajan. Moraćemo da mešamo. Antonio Dejvis će jasno početi na njemu, ali imaćemo nekoliko momaka koji će biti u akciji protiv njega. Jednostavno ćemo pokušati da uvek budemo uz njega, da ga izbacimo iz ravnoteže.

Nije to lak posao, jer Jokić ove sezone u plej-ofu prosečno beleži 30,7 poena uz 12,8 skokova i 9,7 asistencija. I mada će se i on trošiti protiv Dejvisa (21,1 poena, 14,1 skok, 2,7 asistencija i 3,3 blokade)…

 

- Nećete ga ubrzati sigurno. A nećete ni da ga usporite. Jednostavno morate sve vreme da budete tu. Biće trenutaka kada ćete morati da izdržite njegova dodavanja, biće i onih kada ćemo morati da trpimo jegove poene. Ali treba da ga dovedemo u situaciju koja će ga učiniti neodlučnim, malo da ga izbacimo iz ravnoteže - savetuje Hem.

Lebron Džejms, prva zvezda Lejkersa, ne krije da je i on oduševljen igrama Jokića, pa i celog Denvera, jer to nije ista ona ekipa koju je klub iz Los Anđelesa lako eliminisao pre tri sezone.

- Iskusniji su. Sa svakom utakmicom, sa svakim pripremama, sa svakom utakmicom ti rasteš kao klub, kao tim. I to su oni uradili. Bolji su nego tada i idemo u susret s njima s najvećim poštovanjem… Nisu slučajno bilo prvi na Zapadu. Cele sezone igraju izvanrednu košarku. Svi znamo kakvu dinamiku donosi Džoker na parket, kao i Džamal Mari, sada kada je sasvim zdrav - kaže Lebron.

 

Ostavite komentar