Sport > Košarka

OVO NIJE NORMALNO: Partizan imao sve u svojim rukama i SVE PROKOCKAO - Real na Fajnal foru

Košarkaši Partizana izgubili su protiv Real Madrida u borbi za fajnal for u Evroligi rezultatom 98:94

Izvor: K1info/b92.net

10/05/2023 > 23:18

podeli vest:

OVO NIJE NORMALNO: Partizan imao sve u svojim rukama i SVE PROKOCKAO - Real na Fajnal foru
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana izgubili su u Madridu u četvrtfinalu Evrolige od Real Madrira, rezultatom 98:94 i nisu uspeli da se plasiraju u fajnal for.

U poslednjoj četvrtini košarkaši Reala zaigrali su mnogo odlučnije i uspeli su da smanje prednost i primaknu se Partizanu na samo nekoliko poena zaostatka. Košarkaši Reala su preokrenuli meč u svoju korist i samo 3 minuta pred kraj odlučujućeg meča imali su prednost od nekoliko koševa. Partizan kao da se raspao, kao da nije imao prednost od +17 koševa. Minut pre kraja meča Real je vodio 6 razlike. Smanjio je Partizan razliku na tri poena zaostatka

Partizan je i u trećoj četvrtini odlično igrao i držao prednost. U jednom momentu su naši košarkaši imali 17 poena prednosti, ali je na kraju četvrtine bilo 69:76.

 U drugoj četvrtini, Partizan je nastavio sa dobrom igrom, Real je uzvraćao, ali su naši košarkaši uspeli da dođu i do dvocifrene prednosti. Rezučtat na poluvremenu je 39:55.

Košarkaši Partizana su odlično započeli utakmicu i poveli protiv Real. Ipak nisu uspeli značajno rezultatski da se odlepe od protivnika i prva četvrtina je završena samo jednim košem prednosti za naše košarkaše 22:23.

Od dva brejka crno-belih i razbijanja "kraljevskog kluba" usred prestonice Španije, preko ružnog poteza Serhija Ljulja koji je izazvao tuču, suspenzije i sve preokrenuo, do dva brejka Reala u krcatoj Areni.

U međuvremenu je i Srbiju prodrmala neslućena tragedija, koja je svakako ostavila traga i na košarkaše Partizana, koji sada u Madridu traže treći trijumf i plasman na fajnal-for Evrolige.

Potrebno je još jednom srušiti Real u Madridu, ovog puta bez Alekse Avramovića, ali će i domaćin biti bez Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka.

Sudbina ili ne, ali obojica najagresivnijih u pomenutoj tuči u drugoj utakmici propuštaju odlučujući duel.

 

Ostavite komentar