Sport > Košarka

Pešić oštro po REALU pred Partizan: STARI su, nisu ono što su bili

Partizan je svež, razigran, možda nemaju prednost u Madridu, ali mogu da budu egal u sledećim okršajima

Izvor: K1info/Sportklub.rs

24/04/2023 > 15:49

podeli vest:

Pešić oštro po REALU pred Partizan: STARI su, nisu ono što su bili
Foto: Starsport


Selektor Srbije Svetislav Pešić prokomentarisao je predstojeći duel Partizana i Real Madrida u plej-ofu Evrolige. I sam šampion Evrolige sa Barselonom pre tačno 20 godina, Pešić je na klupi Katalonaca vodio velike bitke u "El klasiku".

Selektor Srbije uviđa da je ekipa Reala prethodnih godina u padu sa rezultatima.

- Real je uvek favorit, ne samo u predstojećem duelu, zahvaljujući bogatoj prošlosti, ali, onda dolazimo do sledećeg, već tri godine više nije što je nekad bio. Iz puno razloga, od raznih promena, povreda, nisu mogli da organizuju potencijal velikog broja igrača na koje računaju, pa da sve pretoče u rezultat koji se očekuje od takvog kluba. Ništa se nije promenilo ni u tekućoj sezoni, pa Partizan, ako i nema veće šanse od njih, biće bar ravnopravan u seriji - naveo je Pešić za Sportklub.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Kako je rekao, Partizan je svež, razigran, a Real ima problem sa povređenima.

- Madridski tim je star, mnogi prvotimci nisu fizički spremni ili su povređeni, pa su zato igrali gore-dole. Da su u top formi, imali bi veće šanse protiv crno-belih, koji su baš kako bi trebalo da se izgleda uoči ovakvih utakmica. Za razliku od Reala, Partizan je svež, razigran, a što je najvažnije, pa tamo se zna, što bi mi rekli, ko kosi, a ko vodu nosi. Možda nemaju prednost u odnosu na čuvenog rivala, ali mogu da budu egal u sledećim okršajima - prokomentarisao je selektor Srbije.

Prvi duel Reala i Partizana igra se u Maridu u utorak 25. aprila.

 

Ostavite komentar