Sport > Košarka

Ne pomaže ni VANZEMALJAC JOKIĆ: Tripl-dabl Srbina i TREĆI PORAZ ZAREDOM Denvera

Naš as promašio dva šuta za pobedu, Denver pao u meču s Bruklinom

Izvor: K1info/telegraf.rs

13/03/2023 > 07:11

podeli vest:

Ne pomaže ni VANZEMALJAC JOKIĆ: Tripl-dabl Srbina i TREĆI PORAZ ZAREDOM Denvera
Foto: Tanjug/AP


Košarkaši Denvera poraženi su od Bruklina u Koloradu u meču NBA lige rezultatom 120:122, a Nikola Jokić je po običaju dominirao i upisao novi strašan tripl-dabl.

Posle sjajne i uzbudljive košake na obe strane, Jokić je u statističke kolone uneo 35 poena, 20 skokova i 11 asistencija, ali je na kraju promašio dva najvažnija šuta u poslednjim sekundama, za pobedu Nagetsa, koji su tako upisali treći uzastopni poraz.

Jokić je daleko najzaslužniji što je Denver uopšte ušao u egal završnicu sa raspoloženim šueterima Bruklina koji su tukli iz svih oružja preko Bridžisa, Dinvidija, Karija, Klakstona, Finija-Smita i ostalih. Ali, Somborac je uzeo stvari u svoje ruke kada se lomilo i bio je nezadrživ. Sve akcije je preuzimao na sebe i ono najvažnije, topio prednost Netsa. Očekivano, i u krajnje neizvesnoj završnici je uzeo na sebe da reši utakmicu - ali je u dva šuta u roku od pet sekundi promašio šuteve.

Najpre, pet sekundi pre kraja, nije bio precizan iz okreta pri vođstvu gostiju 121:120, a pošto je Bridžis pogodio jedno bacanje na drugoj strani, a Denver imao još 1.8 sekundi pre kraja, i tajm-aut, Jokiću je ponovo išla lopta u ruke. I tada, kao i u prethodnom pokušaju, nije bio precizan, ovog puta pri šutu za tri. Istina, bila je to vrlo teška pozicija, pritom je bio i markiran toliko da je jedva video koš, ali nije čak ni toliko bio daleko od senzacionalnog pogotka.

Na kraju, vidno izudaranih, izranjavanih ruku od duela sa igračima Bruklina, Somborac je kapitulirao.  

 

Ostavite komentar