Sport > Košarka

DAJTE MU OPET tu MVP titulu, pa se vi dalje igrajte košarke - POTPUNA DOMINACIJA Jokića se nastavlja

Nikola tripl-dabl učinkom vodio svoj Denver do nove pobede, ovoga puta na gostovanju Klivlendu 115:109

Izvor: K1info/telegraf.rs

24/02/2023 > 07:15

podeli vest:

DAJTE MU OPET tu MVP titulu, pa se vi dalje igrajte košarke - POTPUNA DOMINACIJA Jokića se nastavlja
Foto: Tanjug/AP


Srpski reprezentativac Nikola Jokić nastavio je sa čistom dominacijom i posle Ol Star vikenda. U NBA noći između četvrtka i petka sa monstruoznim tripl-dabl učinkom vodio svoj Denver do nove pobede, ovoga puta na gostovanju Klivlendu 115:109.

Ovo je četvrta pobeda Nagetsa u nizu, čvrsto drže čelo Zapadne konferencije, a Nikola je sa 24 poena, 18 skokova i 13 asistencija daleko najzaslužniji što su "sve ovce na broju".

Srbin je do svog poenterskog učinka stigao tako što je gađao 6/11 za dva, 2/2 za tri i 6/6 sa slobodnih bacanja i tome priključio još dve ukradene lopte za nešto manje od 36 provedenih minuta na terenu.

 

 

Od njega je u timu iz Kolorada efikasniji bio samo Majkl Porter Džunior koji je ubacio poen više, dok je kod domaćina sjajan bio Evan Mobli sa 31 poenom.

Sa 42-18, Denver je daleko ispred drugoplasiranog Memfisa na Zapadu (35-23), dok mu ostali za sada mogu prići samo ukoliko dođe do nekog šokantnog pada u formi.

Jokić je u poslednjih 20 dana odigrao osam utakmica i samo dva puta je stao na dabl-dabl učinku, dok je sve ostalo dogurano do tripl-dabla.

Koliko to zastrašujuće zvuči protivnicima, tako izgleda i njegovim direktnim konkurentima za ovogodišnju MVP nagradu koju je Nikola odnosio poslednje dve sezone i sada je u komotnoj situaciji da i treći put poveže ovo priznanje.

Što se tiče same utakmice sa Klivlendom, nije to baš preglatko išlo za Nagetse koji jesu vodili nakon prve četvrtine, ali su sa minusom otišli na veliki odmor i Majk Meloun je morao da pristupi drugačije sa svojom strategijom.

 

 

Klackalica je iz pozitive otišla u -7 sredinom treće deonice, ali se ona vratila samo u blagu oscilaciju sa strane na stranu i u poslednjih 12 minuta.

Od momenta 106:105 dolazi trojka Denvera taman kada je bila potrebna, a još jedna na 111:109 je totalno uskratila nade Kavalirsa da bi mogli do iznenađenja.

 

 

 

Ostavite komentar