Sport > Košarka

Novica Veličković ima novi posao - i nije u Partizanu

Nekadašnji centar na poziciji tim menadžera Mege zameniće Milenka Tepića

Autor: Tanjug

28/07/2022 > 13:18

podeli vest:

Novica Veličković ima novi posao - i nije u Partizanu
Foto: Starsport


Bivši srpski košarkaški reprezentativac Novica Veličković imenovan je za tim menadžera Mege, saopštio je danas beogradski klub.

Veličković (36) je kao igrač za Megu nastupao u dva navrata, 2013. i 2014. godine. On će na poziciji tim menadžera Mege da zameni Milenka Tepića.

- Pre svega bih želeo da se zahvalim Megi na ukazanom poverenju. Bio sam deo kluba u dva navrata kada sam na terenu imao priliku da pomognem Megi u njenom rastu, na terenu i van njega. Takođe sam se trudio i da prenesem svoje znanje i iskustvo na mlade i talentovane igrače koji su upravo iz Mege započeli svoj put ka evropskom i svetskom vrhu  - izjavio je Veličković za zvanični sajt kluba.

- I sama Mega je od tada porasla mnogo, sve je posvećeno radu i napretku mladih igrača koji ovde imaju sjajne uslove za treniranje. Moja uloga će ovaj put biti nešto drugačija, ali će motivacija za rad kao i uvek biti na najvišem nivou. Jedva čekam da počne sezona.

Generalni menadžer Mege Goran Ćakić je istakao veliko zadovoljstvo što je Veličković pristao da postane novi tim menadžer kluba.

Foto: Starsport

 

- Novica je svojim velikim igračkim iskustvom u dva navrata tokom igračke pomogao mladim i talentovanim igračima Mege da postanu još bolji, među kojima su bili Nikola Jokić i Vasilije Micić. Sada će u nešto drugačijoj ulozi imati priliku da pomogne nekim novim košarkaškim nadama i da bude ta spona između kluba i igrača u zajedničkom cilju da svi oni napreduju igrački i ljudski i u pravom smeru - rekao je Ćakić.

Veličković je igračku karijeru završio prošle godine u Partizanu. On je pored Mege i Partizana igrao još za Real, Bamberg i Trabzon. 

Sa Partizanom je osvojio tri titule u ABA ligi i po pet trofeja u prvenstvu Srbije i Kupu, dok je sa Realom osvojio Kup Kralja.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu 2009. godine.

Ostavite komentar