Sport > Fudbal

ORLOVI SPREMNI za sutrašnju UTAKMICU! Oglasio se PIKSI: "Vreme je da napravimo iskorak"

Reprezentacija Srbije sutra igra utakmicu prvog kola grupe C na Evropskom prvenstvu protiv Engleske od 21 čas u Gelzenkirhenu

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

15/06/2024 > 18:57

podeli vest:

ORLOVI SPREMNI za sutrašnju UTAKMICU! Oglasio se PIKSI: "Vreme je da napravimo iskorak"
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da je ekipa spremna za sutrašnju utakmicu protiv Engleske u prvom kolu Evropskog prvenstva, i da je vreme da nacionalna selekcija napravi iskorak i da se plasira u sledeću fazu takmičenja.

Reprezentacija Srbije sutra igra utakmicu prvog kola grupe C na Evropskom prvenstvu protiv Engleske od 21 čas u Gelzenkirhenu.

- Znamo da startujemo sa jednim od favorita, ali, radili smo dosta da se pripremimo najbolje što možemo i mislim da smo spremni za izazove ispred nje. Sa trenerske strane smo učinili sve da igrači odrade sve treninge na najvišem mogućem nivou i verujem da i oni jedva čekaju da utakmcia počne. U fizičkom smislu i onom taktičkom, uveren sam da smo spremni da se suočimo sa izazovom kakav je Engleska - izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

Srbija posle 24 godina igra EP, to je bilo poslednje prvenstvo na kojem je reprezentacija prošla grupnu fazu nekog velikog takmičenja, u međuvremenu je igrala četiri Svetska prvenstva.

- Neki igrači se nisu ni rodili kad smo bili na Evropskom prvenstvu. Dugo čekamo, mislim da smo zasluženo ovde, mislim da smo uspeli da dovedemo Srbiju u krem fudbala, sad je na nama da napravimo iskorak, a iskorak je da se fokusiramo na ono što predstoje, a to je da pokušamo da uradimo sve, da prvu fazu prođemo uspešno. Ono što mogu da poručim ljudima koji nas podržavaju i vole, daćemo sve od sebe, borićemo se do kraja, da ćemo dati čak i više od maksimuma, to vidim po igračima, vidim da su spremni, kompletan deo priprema odradili bez ijedne reči i bez ijedne zadrške, tako da, sa te strane sam zadovoljan da ću imati igrače zdrave, igrače koji jedva čekaju da pokažu svoj talenat - rekao je Stojković.

Foto: Starsport

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić smatra da nikad nije bilo veće zajedništvo u timu i da su igrači postali iskusniji i zreliji.

- Veliki broj igrača je igrao na SP i sad EP, mislim da će biti iskustvo od velike važnosti i značaja. Mislim da je zajedništvo nikad veće, neverovatno zajedništvo sad, mislim da je prošlo neko vreme, da su igrači sazreli. Zajedništvo je nikad veće i želimo da pokažemo to na terenu. Englezi su favoriti su za osvajanje turnira, ali to ne mora ništa da znači, fudbal je 11 na 11, videćemo ko će da pobedi - poručio je Tadić.
 

Ostavite komentar