Sport > Fudbal

NOVI UGOVOR! ITALIJANI I FRANCUZI JOŠ PET GODINA NA KANALIMA SRPSKOG SPORTSKOG KANALA

Lučić je ukazao da je to prvi put da francuska i italijanska liga potpisuju ugovor na 5 godina sa Telekomom, jer je ranije to bilo na 3

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

22/05/2024 > 21:44

podeli vest:

NOVI UGOVOR! ITALIJANI I FRANCUZI JOŠ PET GODINA NA KANALIMA SRPSKOG SPORTSKOG KANALA
Foto: Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP


Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je danas da je ta kompanija potpisala novi ugovor za prenose italijanske i francuske fudbalske lige i da će korisnici moći da u narednih pet godina gledaju sve njihove utakmice.

Lučić je za TV Pink rekao da će korisnici koji gledaju Arena sport moći da gledaju italijansku i francusku ligu do kraja 2029. godine:

- Mislim da će posebno italijanska liga biti atraktivna, jer više od 20 naših fudbalera igra u toj ligi, a među njima i neki naši reprezentativci. Tako da se nadam da smo obradovali sve korisnike - rekao je Lučić.

On je ukazao da je to prvi put da francuska i italijanska liga potpisuju ugovor na pet godina sa Telekomom, jer je ranije to bilo na tri godine, ali, kako ističe, očigledno su zadovoljni saradnjom. Govoreći o poslednjim rezultatima Telekom Srbije u prvom kvartalu ove godine, Lučić navodi da su oni izuzetni, iako je 2023. godina bila rekordna. On je koristeći dva grafikona prikazao koliko je Telekom Srbija napredovala kao kompanija u poslednjih šest godina, kada je započet projekat ekspanzije:

- Ovaj prvi grafikon faktički pokazuje prihod i operativni profit. Prvi kvartal 2018. i prvi kvartal 2024. godine, gde se vidi da smo mi čak 17 milijardi dinara povećali prihod samo u jednom kvartalu. Znači da će prihod ove godine biti 650 miliona evra veći nego onda kada smo krenuli, a operativni profit smo više nego duplirali od onda kada smo krenuli - rekao je Lučić.

On je naglasio da je takav uspeh kompanije postignut zahvaljujući rastu televizijskih korisnika, ukazujući da ih sada ima oko dva miliona, a da ih je ranije bilo na nivou čitave grupe 550.000:

- Znači mi smo za četiri puta povećali broj korisnika televizije, za skoro duplo interneta. Ovi rezultati će biti još bolji jer mi ove godine puštamo i Ameriku, zahuhtavamo se i u Nemačkoj. To su nova tržišta gde korisnici traže naš servis, traže televizije. Tako da se nadam da će ove cifra i sledeće godine biti značajno bolje - naveo je Lučić.

Ostavite komentar