Sport > Fudbal

KO ODLUČUJE O PROMENI IMENA PARTIZANA?! Oglasio se OSTOJA MIJAILOVIĆ!

Prvi čovek KK Partizan i JSD Partizan ističe da će konačnu odluku doneti navijali

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

17/05/2024 > 17:33

podeli vest:

KO ODLUČUJE O PROMENI IMENA PARTIZANA?! Oglasio se OSTOJA MIJAILOVIĆ!
Foto: FK Partizan


Predsednik košarkaškog kluba Partizan i predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, Ostoja Mijailović, objasnio je ideju koja je izglasana na skupštini JSD Partizan, da se skloni prefiks "jugoslovensko" iz imena Jugoslovensko sportsko društvo Partizan.

Mijailović ističe da će navijači dati ideju o novom nazivu, ali i ističe da ovo nije konačna odluka da će se ime menjati.

- Niko nije rekao da će se menjati naziv Partizana, već da želimo otvaranje diskusije na tu temu. Poslednjih godina na našu adresu stiglo je mnogo zahteva za izbacivanje prefiksa "jugoslovensko" iz imena kluba - rekao je Ostoja Mijailović, koji ističe da je želja svih u Partizanu da se o najvažnijim stvarima pitaju navijači.

- Vlasnici članskih karata bi trebalo uvek da glasaju o najvažnijim strateškim stvarima u vezi sa klubom. Ja ću uvek slušati volju većine naših navijača, oni su suština postojanja velikog brenda kao što je Partizan. Ne zaboravite da je JSD Partizan jedno od najtrofejnijih sportskih društava u Evropi - poručio je Mijailović.

Generalni sekretar JSD Partizan, naš proslavljeni odbojkaš, Željko Tanasković, ističe da se za sada ništa neće menjati, ali da ne isključuje mogućnost da se promeni i grb, na čijem su vrhu buktinje koje simbolišu šest jugoslovenskih republika.

- Ideja je da se najpre pokrene diskusija između pravih i iskrenih partizanovaca. Razmotriće se sve opcije i želimo da se u raspravu uključe članovi svih klubova naše crno-bele porodice, kao i bivši i sadašnji sportisti Partizana. Nismo razmatrali opciju promene grba ukoliko dođe do promene zvaničnog naziva Sportskog društva, ali i o toj opciji će se diskutovati kada za to dođe vreme - zaključio je Željko Tanasković.

Ostavite komentar