Sport > Fudbal

PRESEDAN U EVROPSKOM FUDBALU! Borusiji se VIŠE isplati da IZGUBI finale LIGE ŠAMPIONA!

Velikan iz Dortmunda zaradio bi više u slučaju da Belingem postane šampion Evrope

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

09/05/2024 > 20:21

podeli vest:

PRESEDAN U EVROPSKOM FUDBALU! Borusiji se VIŠE isplati da IZGUBI finale LIGE ŠAMPIONA!
Foto: espn.com


Neverovatan fudbal pratili smo tokom čitave sezone u Ligi šampiona. Evropa će 1. juna na "Vembliju" dobiti novog vladara pošto će se za titulu boriti Borusija Dortmund i Real Madrid. "Blankosi" su u sredu nakon trilera savladali Bajern Minhen i izborili mesto u finalu gde ih očekuje najprijatnije iznenađenje takmičenja. 

Borusija je na putu do finala eliminisala PSV, Atletiko Madrid i Pariz Sen Žermen, ipak, jasno je da će na "Vembliju" imati ulogu autsajdera budući da će naspram njih biti Real. Četa Karla Anćelotija neuništiva je u Ligi šampiona, a da stvar po "blankose" bude lakša velikan iz Dortmunda će imati razlog da izgubi.

Foto: Tanjug/Ap/Scott Heppell (STR)

 

Naime, prema pravilima UEFA, osvajaču Lige šampiona sleduje nagrada od 20.000.000 evra. Ozbiljna suma za svaki klub, ali bi Borusija u slučaju poraza mogla da zaradi daleko više. 

Džud Belingem je letos iz Borusije otišao u Real u transferu teškom 103.000.000 evra. Ta cifra mogla bi dodatno da naraste ukoliko Madriđani osvoje Real Madrid. Prema dogovorenoj klauzuli, "blankosi" će na račun Dortmunda morati da uplate dodatnih 25.000.000 evra. 

Matematika je jasna, sa finansijske strane - Borusiji bi se više isplatilo da izgubi u finalu. 

Ostavite komentar