Sport > Fudbal

Zvezda sigurna u Surdulici, Katai sa dva gola prestigao čuvenog Rajka Mitića!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnik u Surdulici 2:0 u 29. kolu Superlige Srbije, a strelac oba gola bio je Aleksandar Katai.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

07/04/2024 > 19:33

podeli vest:

Zvezda sigurna u Surdulici, Katai sa dva gola prestigao čuvenog Rajka Mitića!
Foto: Starsport


U prvom poluvremenu obe ekipe su imale po jednu odličnu šansu, ali je udarac Jovana Anđelkovića odbranio golman Crvene zvezde Omri Glazer, a ni napadač gostiju Piter Olanjinka nije uspeo da pogodi mrežu iz izgledne prilike.

U 65. minutu Haris Hajdarević je imao stoodstotnu šansu za Radnik, ali je ponovo Glazer bio na visini zadatka i sprečio vođstvo domaćih.

Četiri minuta kasnije Zvezda je lako mogla do gola, ali je fenomenalnu priliku propustio Hvang In-Beom, poslao je loptu iznad prečke iz veoma izgledne pozicije. Prvi gol delo je "rezervista" Zvezde, asistent je bio Žan-Filip Kraso, a strelac Katai u 75. minutu.

Katai je za razliku od prvog gola, koji je postigao nogom, drugi dao udarcem glavom, sa peterca, posle centaršuta Srđana Mijailovića.

Zvezda je lider Superlige sa 74 boda, sedam više od Partizana, koji večeras dočekuje Novi Pazar i obezbedila je prvo mesto uoči plej-ofa.

U poslednjem kolu regularnog toka Zvezda dočekuje Železničar, ali će pre toga biti domaćin Vršcu u četvrtfinalu Kupa Srbije. Radnik je ostao prikovan za poslednje mesto sa 14 bodova, a u poslednjem kolu će gostovati Napretku u Kruševcu.

Ovaj meč obeležio je jedno istorijsko dostignuće, naime Aleksandar Katai sa ova dva gola došao je do ukupno 110 u crveno-belom dresu i osmog mesta na večnoj klupskoj listi. Katai je "preskočio" legendarnog Rajka Mitića, koji je postigao 109 pogodaka.

 

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite komentar