Sport > Fudbal

Zvezda SLAVILA u Nišu i VRATILA SE na PRVO MESTO!

Fudbaleri Crvene zvezde preuzeli su prvo mesto na tabeli Superlige Srbije, pošto su večeras u Nišu pobedili Radnički rezultatom 2:0

Autor: Đorđe Gvero

13/03/2024 > 21:14

podeli vest:

Zvezda SLAVILA u Nišu i VRATILA SE na PRVO MESTO!
Foto: Starsport


Golove za "crveno-bele" postigli su Gelor Kanga u 34. i Aleksandar Katai u 87. minutu.

Crvena zvezda je preuzela prvo mesto na tabeli SLS sa 62 boda, pošto je Partizan ranije danas na svom terenu poražen od Napretka rezultatom 1:0. "Crno-beli" su sada drugi na tabeli sa 60 bodova.

Radnički iz Niša je trenutno na 14. mestu na tabeli SLS sa 23 boda.

"Crveno-beli" će nedelju u Beogradu dočekati kragujevački Radnički u 26. kolu SLS, dok će niški Radnički gostovati Napretku u Kruševcu.

"Crveno-beli" su od početka utakmice u Nišu krenuli sa napadima. Šanse da postignu gol imali su Kanga, Piter Olajinka, Osman Bukari i Jovan Šljivić. Gosti su poveli u 34. minutu, pošto je Kanga sa ivice šesnaesterca pogodio gol domaćeg tima.

Radnički je u 43. minutu imao priliku za izjednačenje, a golman Zvezde Omri Glazer je zaustavio udarac Stefana Cvetkovića. Do kraja prvog dela meča nije bilo promene rezultata.

Crvena zvezda je bila bolji rival na startu drugog poluvremena, a fudbaleri Radničkog su imali veliku šansu da stignu do

izjednačenja u 69. minutu. Fudbaler Radničkog Semir Smajlagić je šutirao glavom, a Glazer je uspeo da zaustavi njegov udarac. Konačan rezultat postavio je Katai u 87. minutu na asistenciju Milana Rodića.

Fudbaleri Radničkog pobedili su ranije danas Kragujevcu ekipu Železničara rezultatom 3:0.

U utorak je odigrano pet mečeva 25. kola SLS, a postignuti su sledeći rezultati: TSC - Mladost 4:1, Čukarički - Spartak 2:2, Novi Pazar - Voždovac 2:2, Javor - Radnik 2:1 i IMT - Vojvodina 1:3.

Ostavite komentar