Sport > Fudbal

Barselona u ČETVRTFINALU, Arsenal posle penal DRAME među osam najboljih!

Ranije su plasman u četvrtfinale LŠ izborili Mančester siti, Real Madrid, Bajern i Pari Sen Žermen

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

12/03/2024 > 23:55

podeli vest:

Barselona u ČETVRTFINALU, Arsenal posle penal DRAME među osam najboljih!
Foto: AP Photo/Emilio Morenatti


Fudbaleri Barselone plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras na svom terenu pobedili Napoli rezultatom 3:1 (2:1) u revanš meču osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Barselona je izborila plasman u narednu fazu takmičenja, pošto je u prvom meču osmine finala LŠ, odigranom 21. februara u Napulju bilo 1:1.

Golove za Barselonu u večerašnjem meču postigli su Fermin Lopez u 15, Žoao Kanselo u 17. i Robert Levandovski u 83. minutu. Jedini strelac za ekipu iz Napulja bio je Amir Rahmani u 30. minutu.

Znatno zanimljiviji duel igrao se na Emirejtsu, gde je domaći Arsenal izborio prolaz dalje, pošto je eliminisao Porto posle produžetaka rezultatom

Izabranici Mikela Artete su u ovaj meč ušli sa dozom opreza, jer je Porto u prvom duelu slavio rezultatom 1:0.

Posle početne inicijative Arsenal je došao do vođstva u 41. minutu, kada je mrežu portugalskog tima na asistenciju Odegarda pogodio Trosar.

U nastavku duela domaći tim je nastavio sa napadima, nizale su se šanse pred Rajinim golom, ali promene rezultata nije bilo.

Kako ni posle produžetaka nije bilo pobednika, pristupilo se izvođenju penala, a smireniji i precizniji bio je domaći sastav.

Odlučujući trenutak dogodio se u drugoj seriji, kada je udarac Vendela bravuroznom intervencijom zaustavio Raja, da bi u četvrtoj seriji odbranio i šut Galena

Ranije su plasman u četvrtfinale LŠ izborili Mančester siti, Real Madrid, Bajern i Pari Sen Žermen. Žreb četvrtfinala Lige šampiona biće održan 15. marta u Nionu.

Ostavite komentar