Sport > Fudbal

PARTIZAN IDE PO POBEDU! Duljaj: Da "derbi" bude viteška borba i na terenu i na tribinama

Održana je konferencija Partizana pred derbi

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

08/03/2024 > 12:36

podeli vest:

PARTIZAN IDE PO POBEDU! Duljaj: Da "derbi" bude viteška borba i na terenu i na tribinama
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Trener Partizana Igor Duljaj rekao je pred 172. "vecciti derbi" da je ta utakmica institucija srpskog fudbala i da zzeli da na terenu i tribinama bude vitesska borba izmedju igracca dva kluba i navijača.


Duljaj je konferenciju otvorio čestitkama za 8. mart svim pripadnicama nežnijeg pola i za nedavne rođendane Sportskim društvima Crvena zvezda i Vojvodina. Trener Partizana je rekao da ne misli da je sutrašnji meč presudan u trci za titulu:


"Derbi nije presudna utakmica u trci za titulu, bitna jeste, ali nosi tri boda koliko i svi drugi mečevi. U igri je još 42 boda, do kraja ima mnogo da se igra. Svakako da meč ima posebnu težinu zbog specifičnosti značaja derbija za oba kluba i navijače", rekao je Duljaj.


Utakmica 24. kola Superlige igra se u subotu od 17 časova na stadionu Crvene zvezde. Svestan je Duljaj da je Zvezda drugačija ekipa otkad se na mesto trenera vratio Vladan Milojević:


"Milojević je igrao Ligu šampiona nekoliko puta, smiren je i zna šta želi od igrača i ekipe. Doneo je disciplinu u igru Zvezde i sigurno je da će biti drugačija utakmica od one u decembru, ali ne očekujem neka velika iznenađenja u sastavu ekipe i na taktičkom planu, ekipe se previše dobro poznaju", dodao je Duljaj.


Šef stručnog štaba Partizana očekuje spektakl na tribinama stadiona "Rajko Mitić":


"Traži se ulaznica više, stadion je rasprodat, to je velika vest za naš fudbal. Očekujem fantastiču atmosferu, biće mnogo navijača obe ekipe. Zahvaljujem se našim navijačima na fenomenalnoj podršci, čuo sam da ćemo sutra imati ogroman vetar u leđa sa tribina i to nam mnogo znači. Svim igračima i navijačima poručujem da derbi bude viteška borba i na terenu i na tribinama. Derbi je institucija i moramo da ga čuvamo. Na tribinama će biti mnogo dece, neka bude sve isključivo sportska priča, bez problema i incidenata", zaključio je Duljaj.



 


 

Ostavite komentar