Sport > Fudbal

Osećam se KAO NEMAC - Lazar Samardžić "ODJAVIO" ORLOVE

Nemački reprezentativac srpskog porekla Lazar Samardžić, nada se da će uskoro biti nova "desetka" mlade selekcije "pancera"

Autor: k1info/Tanjug

17/09/2022 > 12:54

podeli vest:

Osećam se KAO NEMAC - Lazar Samardžić "ODJAVIO" ORLOVE
Foto: Tanjug/Andrea Bressanutti/LaPresse via AP


Vezni fudbaler Udinezea Lazar Samardžić verovatno je stavio tačku na spekulacije da bi mogao da zaigra za reprezentaciju Srbije kada je rekao da se više oseća kao Nemac, nego kao Srbin i da se nada da će uskoro biti nova "desetka" mlade selekcije "pancera".

- Osećam se više kao Nemac. Igram i za nemačku reprezentaciju do 21 godinu i nadam se da ću uskoro dobiti dres sa brojem 10 - rekao je Samardžić.

On je rođen je u Berlinu, a  morao bi da se odrekne nemačkog pasoša ukoliko bi igrao za srpsku reprezentaciju. Odbio je i ponude koje je dobio od Milana i Barselone. 

- Došao sam u Milano sa celom porodicom. Razgovarali smo sa Paolom Maldinijem, ali nisam osećao da je vreme za iskustvo u velikom gradu. Sa Barselom je bilo drugačije. Došli su u moju kuću, zapravo Patrik Klajvert. Ali, izabrao sam Lajpcig koji je bio na sat vremena vožnje od moje kuće i to je bio dobar izbor - rekao je Samardžić.

Talentovani fudbaler u karijeri je igrao za Hertu, Lajpcig i Udineze, a prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Nemačke.

Ostavite komentar