Sport > Fudbal

Fenomenalne utakmice u Istanbulu i Lisabonu, Arsenal dominantan

Utakmicama u grupama A,B,C i D kompletirano je 5. kolo fudbalske Lige šampiona. Nekoliko fenomenalnih utakmica je bilo, ali krenimo redom...

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

29/11/2023 > 23:01

podeli vest:

Fenomenalne utakmice u Istanbulu i Lisabonu, Arsenal dominantan
Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung


Što se današnjeg dana tiče, na osam utakmica postignut je 31 gol, što je skoro tri pogotka po meču.

U grupi A, i dalje se zna jedna stvar, a to je da je Bajern prvi u grupi i i dalje jedini koji je obezbedio prolaz u nokaut fazu. Minhenski tim je ugostio Kopenhagen, i na iznenađenje mnogih, taj meč je završen bez golova. Žargonski rečeno, bod kao kuća za danskog predstavnika! A u drugom meču između Galatasaraja i Mančester Junajteda viđena je prava "lepotica" od meča. Jedna od utakmica sezone sigurno. Taj meč je završen rezultatom 3:3. Gosti su sjajno počeli, u 11. minutu poveli preko Garnaća, a u 18. Fernandeš je prelepim udarcem povisio na 2:0. Ipak brz odgovor domaćih, Zijeh je pogodio iz slobodnjaka u 29.minutu i smanjio prednost. Početak drugog poluvremena i novi gol za crvene đavole, MekTominej je u 55. minutu povisio na 3:1. U tom trenutku je delovalo kao da će Junajted doći do pobede, ali... Ponovo Zijeh iz slobodnjaka u 62. minutu vraća svoj tim, da bi konačan rezultat postavio Akturkoglu u 71. minutu. Imali su gosti još šansi pri kraju, preko Pelistrija i MekTomineja a i Fernandeš je pogodio stativu pri kraju meča, ali se rezultat nije menjao. Bajern je prvi sa 13 bodova, Kopenhagen i Galatasaraj imaju po 5, dok je Mančester Junajted četvrti sa samo 4 boda. U poslednjem kolu Mančester dočekuje Bajern, dok će Kopenhagen ugostiti Galatasaraj.

Standings provided by Sofascore

Arsenal je zacementirao prvo mesto u grupi B i to na kakav način! Tobdžije su sa 6:0 deklasirale Lans. Golove su postizali: Haverc, Žesus, Saka, Martineli, Edegard i Žoržinjo. U drugoj utakmici ove grupe viđen je veliki preokret. Sevilja je golovima Serhija Ramosa i En Nesirija vodila od 47. minuta sa 2:0. Međutim, glupost Okamposa skupo je koštala njegov tim.  Prvo je u 63.minutu dobio prvi žuti karton, da bi drugi dobio samo tri minuta kasnije i ostavio svoj tim sa igračem manje na terenu. Gosti su odmah to iskoristili i već u 68. minutu smanjili prednost na 1:2 golom Saibarija. Nemanja Gudelj je postigao autogol u 81. minutu, da bi potpuni preokret doneo Pepi u drugom minutu sudijske nadoknade. Na tabeli, Arsenal je obezbedio prvo mesto sa 12 osvojenih bodova, PSV je sada drugi i ima veliku šansu da prođe dalje sa 8 bodova, Lans je treći sa 5, dok je Sevilja poslednja sa samo 2 boda. U poslednjem kolu igraju: Lans - Sevilja, odnosno PSV - Arsenal.

Real Madrid je pobedom od 4:2 nad Napolijem, na renoviranom Santjagu Bernabeu definitivno obezbedio prvo mesto u grupi C. Strelci za kraljevski klub bili su Rodrigo, Belingem, Paz i Hoselu. Za napolitance su pogađali Simeone i Angisa. U drugom meču ove grupe, na stadionu "među stenama", Braga i Union Berlin su podelili bodove, pošto je njihov susret završen rezultaton 1:1. Domaći su igrali sa igračem manje od 30. minuta, pošto je Niakate dobio direktan crveni karton. Gosens je doneo Unionu prednost u 42. minutu, a Đalo postavio konačan rezultat u 51. Situacija je takva da je Real prvi sa 15 bodova, Napoli drugi sa 7, Braga ima 4, dok je Union poslednji sa 2 boda. U poslednjem kolu, na stadionu Dijego Armando Maradona, Napoli za prolaz igra protiv Brage, dok će Union Berlin dočekati Real Madrid. 

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

 

Konačno u grupi D, viđena je jedna uspavanka i jedna fenomenalna utakmica. Uspavanka je bila na Anoeti, gde su Real Sosijedad i Salzburg odigrali utakmicu bez golova. A u Lisabonu, prosto neverovatno šta su ispustili domaći. Benfika je na poluvremenu vodila sa 3:0 protiv Intera, het trikom Žoaa Marija!! Međutim, u drugom, kao da su izašle drugačije ekipe. Arnautović je načeo mrežu u 51. minutu, sedam minuta kasnije Fratezi vraća Neroazure u igru, a Aleksis Sančez sa bele tačke donosi izjednačenje u 72. minutu. Mogli su gosti i do potpunog preokreta, pošto je u sudijskoj nadoknadi, Barela pogodio okvir gola. Iz ove grupe zna se da dalje idu Inter i Sosijedad, obe ekipe imaju po 11 bodova, a u poslednjem kolu, na Đuzepe Meaci, igraće za prvo mesto u grupi. Salzburg je treći sa 4, dok je Benfika poslednja sa samo 1 bodom. Da bi Benfika bila treća na kraju, potrebna joj je pobeda od bar tri gola razlike na gostovanju Salzburgu u poslednjem kolu.

Ostavite komentar