Sport > Fudbal

(NE)očekivani rezultati u LŠ: Siti RAZBIO Lajpcig, Barsa SLAVILA u Portu, PSŽ ponižen

Za šok večeri pobrinuo se Njukasl koji je deklasirao Pari Sen Žermen sa 4:1 u grupi F

Izvor: K1info/Sportske.net

04/10/2023 > 23:16

podeli vest:

(NE)očekivani rezultati u LŠ: Siti RAZBIO Lajpcig, Barsa SLAVILA u Portu, PSŽ ponižen
Foto: AP Photo/Matthias Schrader


Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Lajpcig u gostima sa 3:1 u drugom kolu grupe G Lige šampiona, dok je Barselona u grupi H slavila u Portu sa 1:0.

Siti je u prvom poluvremenu nadvisio Lajpcig u svim elementima fudbala, stvarao je šanse, imao je 73% posed lopte, a dao je "samo" jedan gol. Igrao se 25. minut kada je Bernardo Silva pokrenuo akciju, koju su na najbolji mogući način završili mladi Luis kao aisistent i Fil Foden kao strelac, za 0:1.

I onda, samo što je počelo drugo poluvreme, Lajpcig je izveo perfektnu kontru i izjednačio rezultat. Belgijanac Lois Openda je izveo sjajan potez na svojoj polovini, proigrao Poulsena i utrčao u prazan prostor, dobio je izuzetan pas u prazan prostor od Danca, izdržao duel sa Akanđijem i pogodio za 1:1.

Njukasl deklasirao PSŽ

Za šok večeri pobrinuo se Njukasl koji je deklasirao Pari Sen Žermen sa 4:1 u grupi F. Golove za engleski tim postigli su Almiron u 17., Burn u 39., Longstaf u 50. i Skjer u 90+1. minutu. Jedini gol za Pari Sen Žermen postigao je Ernandez u 56. minutu. U ovoj grupi smrti Dortmund i Milan su odigrali bez golova 0:0.

Standings provided by Sofascore

 

Nastavio je šampion Evrope sa atacima, Foden je pogodio prečku iz slobodnog udarca u 63. minutu, ređale su se prilike pred golom domaćina, a u 84. minutu viđen je trenutak magije rezerviste Hulijana Alvareza. Drugi rezervista Doku je probio po levoj strani, uposlio Alvareza, a Argentinac je fantastičnim udarcem postigao možda i najlepši gol večeri, za zasluženih 1:2.

U 92. minutu je Lajpcigu zadat završni udarac. Krenuo je domaćin u napad, "pukla" je kontra gostiju, a ovaj put su se uloge zamenile. Alvarez je uposlio Dokua, a brzonogi Belgijanac je izašao sam pred Blasviča i rutinski ga savladao, za 1:3.

Zamislite koliko je Siti jak, kada Pep Gvardiola i pored svih povreda ima luksuz da Alvareza i Dokua ostavi na klupi.

U drugom meču ove grupe je Crvena zvezda je remizirala sa Jang Bojsom u Beogradu rezultatom 2:2. 

Siti ima 6 bodova, Lajpcig 3, dok su Zvezda i Jang Bojs osvojili po 1 bod.

U Portu je Barselona dominirala u posedu u prvom poluvremenu, ali je domaćin bio veoma opasan u nekoliko navrata. Nije bilo golova sve do prvog minuta nadoknade, a onda je vezista Porta Romario Baro pogrešio u predaji lopte, tamo gde ne sme da se greši, jer ozbiljne ekipe to surovo kažnjavaju. Gundogan je povukao i poslao idealan pas u prazan prostor, "spojio" je sa golom Ferana Toresa, koji je iz punog trka matirao Koštu, za 0:1.

Porto je u nastavku pokušavao da izjednači, imao je ozbiljne šanse preko Galena, Vendela i Taremija, a onda je došao 77. minut, u kom je Kanselo igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija Entoni Tejlor je nakon VAR provere odlučio da ne pokaže na belu tačku, jer je rukom pre desnog beka Barse igrao i vezista Porta Eustahio. 

Barselona je u 93. minutu ostala sa desetoricom, drugi žuti karton je dobio Gavi, ali je izdržala do kraja i osvojila bodove kojima je praktično zakoračila u osminu finala.

U drugoj utakmici ove grupe je ranije danas Šahtjor posle velikog preokreta pobedio Antvrepen u gostima rezultatom 3:2.

Barselona ima 6 bodova, Porto i Šahtjor imaju po 3, dok je Antverpen bez bodova.

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Ostavite komentar