Sport > Fudbal

Luka Jović odgovorio na SUROVE PROGNOZE Španaca: Srozao sam se u REALU, ali sam u jednom od NAJVEĆIH KLUBOVA na svetu

Čuveni list As nije propustio priliku da prokomentariše poslednja dešavanja u Italiji

Autor: K1info/sportal.blic

29/09/2023 > 16:53

podeli vest:

Luka Jović odgovorio na SUROVE PROGNOZE Španaca: Srozao sam se u REALU, ali sam u jednom od NAJVEĆIH KLUBOVA na svetu
Foto: Tanjug/AP/Luca Bruno


Luka Jović je poslednjeg dana prelaznog roka kao slobodan igrač iz Fjorentine došao u Milan, ali još nema naznaka da će biti adut velikana iz Italije. Trener Stefano Pioli za sada ne računa na njega, smatra da 25-godišnji Jović nije fizički spreman i zato ga je izbacio iz sastava za poslednju utakmicu. Posle svega, Jović je i dalje tema u Španiji, zbog epizode u Realu.

Čuveni list As nije propustio priliku da prokomentariše poslednja dešavanja u Italiji. Jović nije bio ni u sastavu za Kaljari, a pre toga je igrao 40 minuta protiv Intera i Verone, a As je pisao kako je "Luka Jović izgubljen". 

- Gledali su nekoliko opcija da pojačaju poziciju napadača, ali morali su da prihvate dolazak Srbina. Dolaskom u poslednjem trenutku nije oduševljen Stefano Pioli i to se vidi po minutaži – samo 38 minuta na dve utakmice. Jović mora da se izbori za mesto postizanjem golova u prenatrpanoj prednjoj liniji (Žiru, Okafor, Leao, Pulišić, Čukvueze, Romero). Za sada nije pronašao mesto, bio je van tima zbog njemu uobičajenih problema sa povredom. To je još jedna prepreka koja je Jovića sprečila da igra konstantno.

Milan je svestan Jovićeve prošlosti, zato je i potpisao ugovor na samo jednu godinu. Na Joviću je da se izbori za duži ugovor jer ima opciju produženja na još tri godine. 

Podsećanja radi, Jovića je pre četiri godine madridski Real doveo za 63 miliona evra iz Ajntrahta iz Frankfurta. Tada je postao najskuplji srpski fudbaler u istoriji, imao je uspone i padove, ali se nikad nije približio onim partijama iz Ajntrahta pre dolaska u Madrid. 

Ovako je Luka Jović govorio na promociji.

– Velika je čast i zadovoljstvo igrati za ovako veliki klub. Pokušaću da pomognem da ostvari sve ciljeve. Kontakt sa Milanom je postojao još od početka leta, moja želja je bila da dođem ovde. Sve vreme sam čekao Milan i odbijao druge ponude. Godinama postoji kontakt sa Milanom. Pričao sam sa Maldinijem pre tri godine kada sam bio u Realu, ali stvari nisu išle pravim tokom. Sada sam ovde. Bio sam spreman da ostanem u Fjorentini takođe, ali sam čekao Milan i srećan sam što sam uspeo. Ovo je veliki korak za mene, veći je nivo Milan od Fjorentine. Srozao sam se u Realu, nisu stvari išle na najbolji način, ali sada sam u jednom od najvećih klubova na svetu. Nadam se da ću imati sreće da se vratim na stari nivo. Nisam prošle sezone dao mnogo golova, ali tri godine nisam igrao i učinak od 13 ili 14 godina nije bio loš.

Ostavite komentar